Σέρβος αναλυτής: Η Ουκρανία είναι το δυτικό έδαφος της Ρωσίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ουκρανία πρέπει να θεωρείται ως δυτικό ρωσικό έδαφος, όπου το θέατρο του πολέμου μεταξύ της Δύσης και μεγάλου μέρους του υπόλοιπου κόσμου μάχεται για να τερματίσει τη δυτική ηγεμονία.

Αυτό δήλωσε ο Δρ Στέφαν Γκάγιτς, πολιτικός αναλυτής και ερευνητής στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Pechat.

%CE%97 %CE%9F%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1 %CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9 %CF%84%CE%BF %CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C %CE%AD%CE%B4%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%82 %CF%84%CE%B7%CF%82 %CE%A1%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%822

Έτσι απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου αν πλησιάζει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία και αν τίθεται υπό αμφισβήτηση η ρωσική νίκη, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η Ουκρανία πρέπει να θεωρείται ως δυτικό ρωσικό έδαφος, το οποίο σήμερα είναι το πεδίο μάχης όπου, όπως λένε οι Αμερικανοί, εκτυλίσσεται το θέατρο του πολέμου, στην προκειμένη περίπτωση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, ή μάλλον μεταξύ Δύσης και μεγάλου μέρους του υπόλοιπου κόσμου που αγωνίζεται για τον τερματισμό της δυτικής ηγεμονίας.

Γι’ αυτό το ερώτημα πόσο θα διαρκέσει ο πόλεμος, δηλαδή αν πλησιάζει το τέλος, είναι πολύ άβολο αυτή τη στιγμή.

 «Αυτό εξαρτάται εν μέρει από τη Ρωσία, αλλά κυρίως από τη Δύση και την επιθυμία της για περαιτέρω κλιμάκωση». – είπε ο Γκάγιτς.

Ως προς αυτό, ο εμπειρογνώμονας επεσήμανε ένα λάθος της Ρωσίας, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ότι η Μόσχα έχει μέχρι στιγμής έχει απαντήσει μάλλον ήπια σε πολυάριθμες προκλήσεις.

«Πιθανώς ελπίζοντας ότι η κοινή λογική θα επικρατήσει κάποια στιγμή, κυρίως στην Ουάσιγκτον, πιστεύοντας ότι υπάρχουν ακόμα αρκετά ορθολογικοί πολιτικοί εκεί. Προφανώς αυτό δεν ισχύει. Αντί για ευφυΐα, έχουν πολιτικούς παίκτες πόκερ που απλώς αυξάνουν τα στοιχήματα, νομίζοντας, όπως είπε πρόσφατα ο Jeffrey Sachs στον Taker Karlson, ότι θα πετύχει τον επιθυμητό στόχο του κάνοντας μπλόφα», σημείωσε ο ειδικός.

Eurasia Daily

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ