Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φανουλα Αργυρου

Δυστυχώς δεν πρέπει να τρέφει κανένας πλέον ελπίδες για συγκρότηση ενός δόγματος Ενιαίου Αμυντικού Χώρου μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Η ελληνική κυβέρνηση το ξεκαθάρισε ότι η Κύπρος δεν είναι διμερές θέμα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και πάει για … συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τον κατακτητή της Κύπρου. Ας μην τρέφουμε ελπίδες για κάτι που έρχεται σε αντίθεση τόσο με τους Αμερικανούς όσο και τους κηδεμόνες Βρετανούς και τα σχέδιά τους για την «ανατολική Μεσόγειο»!

Με άλλα λόγια θα μιλάμε για όνειρα θερινής νυκτός με το παρόν πολιτικό σύστημα σε Ελλάδα αλλά και Κύπρο.

Ας μη ξεχνούμε τι κοροϊδία παίχτηκε με τους S300 και τι μας αποκάλυψαν τα βρετανικά έγγραφα για τις έντονες αντιθέσεις του Φόρεϊν Όφις και του γνωστού Σερ Ντέιβιντ Χάνει. Και τις αφόρητες πιέσεις για την μη κάθοδό τους,(θυμηθείτε Malcolm Rifkind ΥΠΕΞ) και που τα κατάφεραν τελικά να μην δουν τη Κύπρο ούτε φωτογραφία οι πύραυλοι!!

Ας μη ξεχνούμε την έντονη διαχρονική, αρνητική στάση και πίεση των Βρετανών και σε άλλες χώρες να μην πωλούν αμυντικά όπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία, εξού και οι ΗΠΑ παρόλες τις φουσκωτές δηλώσεις τον τελευταίο καιρό περί… αμυντικού εταίρου η Κύπρος, ακόμα δεν έχουν άρει ουσιαστικά το εμπάργκο τους εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας…

Ίδωμεν…

simerini.sigmalive.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ