Η easyJet ακυρώνει στο “παρά 5” συμφωνία για πτήσεις προς Σητεία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναπάντεχη ακύρωση από την EasyJet των προγραμματισμένων πτήσεων από Νάπολη και Μιλάνο προς το Αεροδρόμιο της Σητείας.

Η easyjet ανακοίνωσε την ακύρωση των προγραμματισμένων πτήσεων από Νάπολη και Μιλάνο προς τη Σητεία. Ξεκινώντας από τον Ιούνιο και μέχρι το τέλος του Αυγούστου, η easyJet είχε προγραμματίσει τρεις πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση και πιο συγκεκριμένα, δύο από τη Νάπολη και μία από το Μιλάνο προς το Aεροδρόμιο της Σητείας.

siteia

Ο δήμαρχος Σητείας, κ. Γιώργος Ζερβάκης.

Η ενημέρωση αυτή έγινε μόλις πέντε ημέρες πριν από την επικείμενη έναρξη των πτήσεων. Ο δήμαρχος Σητείας, κ. Γιώργος Ζερβάκης, ανέφερε ότι το ζήτημα ακύρωσης αφορούσε την απουσία μέτρων προστασίας για τα άγρια πτηνά που αναγνωρίστηκαν κατά την αυτοψία της εταιρείας, θέτοντας ζητήματα ασφαλείας για τις πτήσεις της.

Η απόφαση αυτή για τη Σητεία επέφερε απογοήτευση, καθώς είχαν δημιουργηθεί προσδοκίες για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Ο κ. Ζερβάκης τόνισε τις προσπάθειες που κατέβαλε η Δημοτική Αρχή, περιλαμβάνοντας και εξώδικη διαμαρτυρία προς το αρμόδιο υπουργείο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Με ιδιαίτερη πικρία δήλωσε ότι οι προσπάθειες αυτές δεν απέδωσαν, και υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της Δημοτικής Αρχής να επιδιώξει την ενίσχυση των υποδομών του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το αεροδρόμιο εμφάνισε το Μάιο αύξηση 101% στις αφίξεις επιβατών, αύξηση 66% στις αναχωρήσεις, και συνολική αύξηση 83% στον συνολικό αριθμό επιβατών για το 2024 σε σχέση με το 2023 στις πτήσεις εσωτερικού. Για το Μάιο 2024 καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός επιβατών πτήσεων εσωτερικού τα τελευταία εννέα χρόνια με πάνω από 3.800 επιβάτες, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του 2023.

Για το α’ τρίμηνο του 2024, ο συνολικός αριθμός επιβατών του αεροδρομίου Σητείας ανήλθε σε 6.952 επιβάτες, σε σύγκριση με τους 3.607 επιβάτες της αντίστοιχης περιόδου του 2023, επιτυγχάνοντας μια αύξηση 87% σε ετήσια βάση.

traveldailynews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ