Η Ελλάδα κήρυξε σταυροφορία – Πανικός: Η Τουρκία καλπάζει ολοταχώς (Τουρκικό Δημοσίευμα)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επισημαίνοντας ότι η Τουρκία καλπάζει με τις νέες αμυντικές συμφωνίες που έχει υπογράψει, ο ελληνικός Τύπος έγραψε για μια νέα «σταυροφορία» και υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να απαιτήσει περιορισμούς και προϋποθέσεις με άρθρα σχετικά με την αγορά ευρωπαϊκών οπλικών συστημάτων από την Τουρκία», γράφει η τουρκική εφημερίδα Star.

Η ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Τουρκίας και η ασταμάτητη άνοδος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας παρακολουθούνται με ανησυχία από την Ελλάδα.

«Η Τουρκία καλπάζει ολοταχώς»

Αναφερόμενος στη σύμβαση F-16 που υπεγράφη μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, ο ελληνικός Τύπος ανέφερε ότι η Τουρκία φαινόταν αποφασισμένη να προχωρήσει «σε πλήρη καλπασμό».

Σε δημοσιεύματα, η Τουρκία αναφέρθηκε ως στρατιωτική δύναμη που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στη Μέση Ανατολή, τη Μεσόγειο αλλά και το Αιγαίο.

Αναφέρθηκε ότι η διαφοροποίηση της στρατιωτικής της άμυνας από την Τουρκία είναι επικίνδυνη για τα ελληνικά συμφέροντα.

Μάλιστα, τα ελληνικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν ως εντυπωσιακή την επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στην Ισπανία, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Η Τουρκία και η Ισπανία έχουν επίσημα δεσμευτεί για την κοινή κατασκευή δεύτερου αεροπλανοφόρου μετά το TCG Anadolu, καθώς και για την κατασκευή μη επανδρωμένων υποβρυχίων και την παραγωγή μεγάλων UAV».

Σημειώνεται ακόμη ότι η Τουρκία έχει βελτιώσει συστηματικά τις διμερείς αμυντικές της σχέσεις με τα κράτη μέλη της ΕΕ και ότι η Άγκυρα έχει αποκτήσει περισσότερους προσωπικούς φίλους και συμμάχους στην Ευρώπη.

Δελτίο «Σταυροφορίας» από τον Ελληνικό Τύπο

Κατηγορώντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό Μητσοτάκη ότι απλώς παρακολουθεί τη στρατιωτική άνοδο της Τουρκίας, ο ελληνικός Τύπος επεσήμανε μια νέα «σταυροφορία» τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να απαιτήσει περιορισμούς και όρους με άρθρα σχετικά με την αγορά από ευρωπαϊκές χώρες οπλικών συστημάτων από την Τουρκία σε αυτή τη νέα θητεία.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ