Πάνω από 15 αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στο Νταγκεστάν της Ρωσίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Αυτόνομης Δημοκρατίας του Νταγκεστάν της Ρωσίας, Σεργκέι Μελίκοφ, δήλωσε ότι ο αριθμός των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους στην ένοπλη επίθεση στην πόλη Μαχατσκάλα ξεπέρασε τους 15.

Ο Μελίκοφ δήλωσε ότι η αστυνομία του Νταγκεστάν αντιστάθηκε σε αυτούς που οργάνωσαν τις επιθέσεις: «Περισσότεροι από 15 αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους σε αυτή την πρωτοφανή τρομοκρατική επίθεση. Προστάτευαν την ειρήνη και την ηρεμία στο Νταγκεστάν με τα όπλα στα χέρια. Μεταξύ των νεκρών ήταν αρκετοί πολίτες, συμπεριλαμβανομένου ενός ιερέα», όπως είπε.

Ο αριθμός των αστυνομικών που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις ξεπέρασε τους 15

Ο Σεργκέι Μελίκοφ, Πρόεδρος της Αυτόνομης Δημοκρατίας του Νταγκεστάν της Ρωσίας, έκανε μια δήλωση στο κανάλι του στο Telegram ότι επρόκειτο για «τρομοκρατική επίθεση»:

«Ξέρουμε ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό και σε τι στοχεύουν οι οργανωτές αυτών των επιθέσεων. Ο πόλεμος ήρθε στο σπίτι μας».

Ο Μελίκοφ ανέφερε ότι η αστυνομία του Νταγκεστάν αντιστάθηκε σε αυτούς που οργάνωσαν τις επιθέσεις.

Επεσήμανε ότι η ενεργός φάση της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στις πόλεις Μαχατσκάλα και Ντέρμπεντ έχει ολοκληρωθεί:

«Οι 6 μαχητές που οργάνωσαν τις επιθέσεις εξουδετερώθηκαν. Θα πραγματοποιηθεί η απαραίτητη εργασία για τον εντοπισμό όλων των τεχνασμάτων και των τρομοκρατικών πυρήνων που προετοιμάστηκαν από ξένες δυνάμεις Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο από τους κρατικούς θεσμούς».

Στη δήλωση της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής, ανέφερε ότι οι επιθέσεις θεωρήθηκαν τρομοκρατικές ενέργειες και ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.

%CE%9D%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD34%CF%86%CE%B3%CE%B4%CF%841

Αναφέρθηκε ότι κατασβέστηκε και η φωτιά που ξέσπασε ως αποτέλεσμα της επίθεσης στη Συναγωγή στο Ντέρμπεντ.

Φήμες έχουν διαδοθεί στον Βόρειο Καύκασο, όπως γράφουν τα ρωσικά media,  ότι οι Ισραηλινοί που εγκατέλειψαν το Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς και το ξέσπασμα των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας θα μεταφερθούν εκεί και θα επανεγκατασταθούν.

Την προηγούμενη μέρα, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Nalchik, όπου πυρπολήθηκε το κτίριο του εβραϊκού πολιτιστικού κέντρου, στο Khasavyurt πέταξαν πέτρες σε ένα ξενοδοχείο που φέρεται να στεγάζει Εβραίους εκεί και στο Cherkessk ένα πλήθος ζήτησε να εκδιωχθούν οι Εβραίοι από τη δημοκρατία.

Θεωρείται ότι η τρομοκρατική επίθεση συνδέεται με αυτά τα γεγονότα.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ