Αλβανία: 80 χρόνια από τα γεγονότα των Αλβανοτσάμηδων- ζητούν δημόσια συγνώμη από την Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο μνημειακό Κοιμητήριο «Τριαντάφυλλα της Τσαμουριάς» /«Trêndafilat e Çamëria» της Κονίσπολης πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση για τους 2900 Αλβανοτσάμηδες που εγκατέλειψαν τα εδάφη τους στη βορειοδυτική Ελλάδα, από τους οποίους αρκετοί έχασαν τη ζωή τους ζητώντας καταφύγιο στην Αλβανία.

Το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων της Δικαιοσύνης, Ένταξης και Ενότητας – PDIU και ο Πατριωτικός Σύλλογος «Τσαμουριά» θυμήθηκαν την 80ή επέτειο του διωγμού των Αλβανών στο ετήσιο αφιέρωμα στο Μνημειακό Κοιμητήριο «Τριαντάφυλλα της Τσαμουριάς» στο Klogjer στην Κονίσπολη.

Σύμφωνα με τα αλβανικά Media «σε αυτόν τον τόπο ανάπαυσης, περισσότεροι από 2900 Αλβανοί από την Τσαμουριά έχουν χάσει τη ζωή τους μετά τη βίαια εκδίωξη τους από τα ελληνικά εδάφη.

Ο επικεφαλής του PDIU, Σπετίμ Ιντρίζι, εξέφρασε τη λύπη του για τη στάση της Ελλάδας στο ζήτημα των Τσάμηδων και το γεγονός ότι η εμπόλεμη κατάσταση εξακολουθεί να υπάρχει μεταξύ των δύο κρατών μας.

%CF%83%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BC23%CE%B4%CF%86%CF%81%CF%84%CF%85%CE%B82

«Δεν κατηγορούμε τους Έλληνες σήμερα, τον ελληνικό λαό, ούτε την ελληνική κυβέρνηση σήμερα, για το τι συνέβη πριν από 80 χρόνια, αλλά λυπούμαστε για τη στάση που κρατούν απέναντι στο ζήτημα των Τσάμηδων, γίνοντας ο φορέας των κύκλων του χρόνου για μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στρατιωτικό νόμο, με νεκροταφεία, συγκρούσεις,

με βορειο-ηπειρώτες, ξεχνώντας ότι η Αλβανία και οι Αλβανοί δεν είναι πια αυτοί της δεκαετίας του ’90 όταν βγήκαν από τον 50χρονο κομμουνιστικό αγώνα.

 Και ενώ περιμένουμε μια δημόσια συγγνώμη και θέλουμε να βρούμε λύση, τμήματα του ελληνικού κράτους κάνουν ήρωες εγκληματίες σαν τον Ναπολέοντα Ζέρβα και στήνουν προτομές, ενώ ο άνθρωπος με τρία ονόματα και τρεις καταδίκες γίνεται ευρωβουλευτής», είπε ο Ιντρίζι.

Το PDIU χαρακτηρίζει  τη φυγή των Αλβανοτσάμηδων στην Αλβανία, λόγω της συνεργασίας τους με τους Ναζί στην διάρκεια της γερμανικής κατοχής, ως ‘γενοκτονία’.

The Hellenic Information Team

  1. Ειναι αυτο που λεμε “εκει που μας χρωσταγανε μας πηραν και το βοδι”. Αλλα τι να περιμενει κανεις απο τους απογονους φασιστομουτρων, που ακομα και σημερα καταζητουνται ως εγκληματιες πολεμου συμφωνα με το διεθνες δικαιο!!! Αλλα ετσι ειναι. Δωσε θαρρος στο χωριατη να σ’ανεβει στο κρεβατι. Ας ζητησουνε πρωτα δημοσια συγνωμη οι Ρωσοι , οι ουγγροι, οι τσεχοι,οι γιουγκοσλαβοι, οι ρουμανοι , οι ουκρανοι ,οι βελγοι οι ολανδοι και πρωτιστως οι γαλλοι, που διαολοστειλανε ολοι αυτοι κατι …εκατομμυρια γερμαναρεων μειονοτικων απο τις χωρες τους , οπου τον Β ΠΠ ειχανε διαπραξει τα ιδια ακριβως γενοκτονικα εγληματα με τους εθνικοσοσιαλιστες τσαμηδες, οπως να ζητησουνε συγνωμη και οι ιδιοι οι απογονοι τους για τα ΦΡΙΧΤΑ εγκληματα των παπουδων τους και μετα μιλαμε για συγνωμες και τριχες κατσαρες, πουχουνε το θρασσος και αναφερουνε τον ζερβα που μια χαρα επραξε και τους πεταξε ολους εξω, αν και θαπρεπε να τους στησει ολους στα 6 μετρα κανονικα!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ