Ελεύθερος ο Τζούλιαν Ασάνζ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος. Έφυγε από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας Belmarsh το πρωί της 24ης Ιουνίου, αφού πέρασε 1901 ημέρες εκεί. Του επιβλήθηκε εγγύηση από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου και αφέθηκε ελεύθερος στο αεροδρόμιο Στάνστεντ το απόγευμα, όπου επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο και αναχώρησε από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας παγκόσμιας εκστρατείας που κάλυψε τους οργανωτές της βάσης, τους αγωνιστές για την ελευθερία του Τύπου, τους νομοθέτες και τους ηγέτες από όλο το πολιτικό φάσμα, μέχρι τα Ηνωμένα Έθνη. Αυτό δημιούργησε τον χώρο για μια μακρά περίοδο διαπραγματεύσεων με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, που οδήγησε σε μια συμφωνία που δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί επίσημα. Θα παράσχουμε περισσότερες πληροφορίες το συντομότερο δυνατό.

IMG 0293

Μετά από περισσότερα από πέντε χρόνια σε ένα κελί 2×3 μέτρων, απομονωμένος 23 ώρες την ημέρα, σύντομα θα ξανασμίξει με τη σύζυγό του Στέλλα Ασάνζ και τα παιδιά τους, που γνωρίζουν τον πατέρα τους μόνο πίσω από τα κάγκελα.

Το WikiLeaks δημοσίευσε πρωτοποριακές ιστορίες κυβερνητικής διαφθοράς και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θεωρώντας τους ισχυρούς υπεύθυνους για τις πράξεις τους. Ως αρχισυντάκτης, ο Τζούλιαν πλήρωσε σκληρά για αυτές τις αρχές και για το δικαίωμα του λαού να γνωρίζει.

Καθώς επιστρέφει στην Αυστραλία, ευχαριστούμε όλους όσους στάθηκαν δίπλα μας, πολέμησαν για εμάς και παρέμειναν απόλυτα αφοσιωμένοι στον αγώνα για την ελευθερία του.

Η ελευθερία του Τζούλιαν είναι η ελευθερία μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ