Ύδρα: Τα στοιχεία που «καίνε» το πλήρωμα του σκάφους «Περσεφόνη»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες λεπτομέρειες για το τι συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στον όρμο Μπίστι της Ύδρας έρχονται στην δημοσιότητα.

Σε βάρος του καπετάνιου και των 12 μελών του πληρώματος του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό με ενδεχόμενο από τον εισαγγελέα Πειραιά. Τα 13 άτομα που ήταν επιβάτες του σκάφους, όλοι από το Καζακστάν ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, η «Περσεφόνη» ήταν το μοναδικό σκάφος που βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το σημείο στο οποίο είχε ξεσπάσει η πυρκαγιά. Μάλιστα, αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί και από το marinetraffic το οποίο έχει καταγράψει την κίνηση στον όρμο Μπίστι την ώρα που «λαμπάδιασε» το δάσος.

Παράλληλα, τα μέλη του πληρώματος όταν είδαν να τους πλησιάζει το τέντερ από το σκάφος σε διπλανό όρμο επέστρεψαν στην θαλαμηγό και σήκωσαν άγκυρα για να φύγουν παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες καθώς έπνεαν άνεμοι που έφταναν τα 6 μποφόρ. Η επόμενη στάση τους θα ήταν η μαρίνα της Βουλιαγμένης. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως το πλήρωμα δεν είχε ενημερώσει πως θα βρίσκεται στο όρμο Μπίστι όπως είναι ο κανονισμός.

Πηγές αναφέρουν πως τα ίδια μέλη προσπάθησαν να απομακρύνουν τα ίχνη του εμπρησμού από την παραλία δηλαδή τα απομεινάρια από τα πυροτεχνήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ