Υψηλοί δασμοί στα φθηνά Κινεζικά αυτοκίνητα απο την Ευρωπαικη Ενωση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα μέτρα και… αντίμετρα! Ειδικότερα, προσωρινοί δασμοί της ΕΕ έως και 38,1% σε εισαγόμενα, κινεζικής κατασκευής ηλεκτρικά οχήματα αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τις 4 Ιουλίου, καθώς οι Βρυξέλλες διεξάγουν έρευνα για υπερβολικές και αθέμιτες επιδοτήσεις από το Πεκίνο σε κινεζικές εταιρείες κατασκευής ηλεκτροκίνητων οχημάτων!

Η Κίνα έχει ζητήσει από την ΕΕ να ματαιώσει την επιβολή των δασμών, εκφράζοντας προθυμία διαπραγμάτευσης. Το Πεκίνο δεν θέλει εμπλοκήσε άλλον έναν πόλεμο δασμών, ενώ ακόμη υφίσταται συνέπειες από τους αμερικανικούς δασμούς στα προϊόντα, αλλά σημειώνει ότι θα λάβει όλα τα μέτρα για να προστατεύσει τις κινεζικές εταιρείες. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αρχίσουν συνομιλίες έπειτα από τηλεφωνική επαφή ανάμεσα στον Επίτροπο της ΕΕ Βάλντις Ντομπρόβσκις και τον Κινέζο υπουργό Εμπορίου Γουάνγκ Γουεντάο κατά την διάρκεια επίσκεψης στην Κίνα του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Το καλύτερο αποτέλεσμα των συνομιλιών είναι η ΕΕ να ακυρώσει την απόφασή της για δασμούς πριν από την 4η Ιουλίου, ανέφερε η κινεζική εφημερίδα Global Times, επικαλούμενη παρατηρητές. «Οι ολοένα και πιο προστατευτικές κινήσεις της ΕΕ θα πυροδοτήσουν αντίμετρα από την Κίνα», πρόσθεσε η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι μια κλιμάκωση των εμπορικών τριβών μπορεί να οδηγήσει σε αποτελέσματα που θα είναι επιζήμια και για τις δύο πλευρές. Οι δασμοί αναμένεται να οριστικοποιηθούν στις 2 Νοεμβρίου κατά την ολοκλήρωση της έρευνας της ΕΕ για αθέμιτες επιδοτήσεις. Η Κίνα έχει απορρίψει τις κατηγορίες για αθέμιτες επιδοτήσεις, λέγοντας ότι η ανάπτυξη της βιομηχανίας της ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι το αποτέλεσμα πλεονεκτημάτων στην τεχνολογία, την αγορά και τις αλυσίδες εφοδιασμού της βιομηχανίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ