Ξεπέρασαν τους 1.300 οι νεκροί στη Μεκκα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότεροι από 1.301 προσκυνητές έχασαν την ζωή τους στη Μέκκα, αριθμό τετραπλάσιος από τον περυσινό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, Φάζαντ Αλ Τζαλάτζελ. Και πρόσθεσε, πως οι περισσότεροι δεν είχαν άδειες για να παρευρεθούν στο ετήσιο μουσουλμανικό προσκύνημα. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και πολλοί ηλικιωμένοι και άλλοι που έπασχαν από χρόνια νοσήματα.

«Δυστυχώς, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 1.301, από τους οποίους το 83% δεν τους είχαν λάβει άδεια να κάνουν το χατζ. Είχαν διανύσει μεγάλες αποστάσεις κάτω από τον ήλιο, χωρίς να έχουν κατάλληλο καταφύγιο ή ανέσεις», ανέφερε το επίσημο πρακτορείο Τύπου της Σαουδικής Αραβίας.

«Αντιμετωπίσαμε τεράστιο αριθμό ανθρώπων που επλήγησαν από θερμικό στρες», είπε και πρόσθεσε πως τα θύματα έχουν ταυτοποιηθεί και θάφτηκαν με τιμές στην ιερότερη πόλη των Μουσουλμάνων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αναφέρει το al arabiya, η Σαουδική Αραβία φρόντισε προληπτικά σχεδόν 1,3 εκατομμύρια προσκυνητές ενώ περισσότεροι από 600.000 δέχτηκαν ιατρική φροντίδα εκ των οποίων 141.000 που δεν είχαν την απαραίτητη άδεια προσκυνήματος.

Αιγύπτιοι τα περισσότερα θύματα

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν Αιγύπτιοι. Ιατρικές πηγές δήλωσαν στο Reuters την Κυριακή ότι ο αριθμός των Αιγυπτίων νεκρών αυξήθηκε σε 672 και άλλοι 25 αγνοούνται.

Συνολικά 236 Ινδονήσιοι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με στοιχεία της ινδονησιακής κυβέρνησης, ενώ η υπηρεσία εξωτερικών υποθέσεων της Ινδίας δήλωσε ότι 98 Ινδοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Χατζ.

Περισσότεροι θάνατοι αναφέρθηκαν από την Τυνησία, την Ιορδανία, το Ιράν και τη Σενεγάλη καθιστώντας το φετινό προσκύνημα το πιο πολύνεκρο με τουλάχιστον 1.114 νεκρούς, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ