Ακόμη και αν χάσει ο Μακρον δηλώνει πως θα παραμεινει έως τη λήξη της θητείας του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε τόνισε πως θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή μέχρι τον Μάιο του 2027, όποτε και λήγει η θητεία του. Ακόμη κι αν το πολιτικό του στρατόπεδο, όπως διαφαίνεται, βρεθεί σε ευάλωτη θέση απέναντι στην ακροδεξιά, μια εβδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές. Με τον Γάλλο πρόεδρο να παραδέχεται ότι «ο τρόπος διακυβέρνησης χρειάζεται βαθιές αλλαγές».

Και πρόσθεσε: «Η επερχόμενη κυβέρνηση, η οποία θα αντικατοπτρίζει αναγκαία την ψήφο σας, θα συγκεντρώσει, ελπίζω, Ρεπουμπλικάνους από διαφορετικά φάσματα που θα γνωρίζουν με το θάρρος τους να αντιτάσσονται στα άκρα», τόνισε ο Μακρόν με ανοιχτή επιστολή προς τους Γάλλους πολίτες, που διανεμήθηκε στον Τύπο.

Την Παρασκευιή, ο Γάλλος πρόεδρος υπερασπίστηκε εκ νέου την απόφασή του να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, καλώντας τον κόσμο να ψηφίσοει, όπως είπε, κατά των άκρων και να μην φοβούνται, λίγες ημέρες πριν τον α’ γύρο των βουλευτικών εκλογών, στις οποίες το γκράντε φαβορί είναι η Λεπέν.

«Στις 9 Ιουνίου, πήρα μια πολύ σοβαρή, πολύ βαριά απόφαση και μπορώ να σας πω ότι μου στοίχισε πολύ. Οχι, δεν πρέπει να φοβόμαστε», δήλωσε στο κοινό που είχε συγκεντρωθεί σε εξωτερικό χώρο του Μεγάρου Ελιζέ για να ακούσει πολλούς καλλιτέχνες με αφορμή την ετήσια Γιορτή της Μουσικής στις 21 Ιουνίου.

Ο Εθνικός Συναγερμός, σε συμμαχία με ένα μέρος των Ρεπουμπλικανών με τον Ερίκ Σιοτί, πιστώνεται 250 ως 300 βουλευτές στη μελλοντική Εθνοσυνέλευση και θα διαθέτει, αν εξασφαλίσει τα μέγιστα ποσοστά, απόλυτη πλειοψηφία η οποία ορίζεται στις 289 έδρες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Odoxa, για το ειδησεογραφικό έντυπο Nouvel Obs.

Υπενθυμίζοντας το αποτέλεσμα της άκρας δεξιάς, 40% στις Ευρωεκλογές αν υπολογιστούν μαζί τα ποσοστά που εξασφάλισαν ο Εθνικός Συναγερμός και το ακροδεξιό κόμμα Ανακατάληψη, στο οποίο οφείλεται η απόφασή του, ο Μακρόν έδειξε επίσης την ριζοσπαστική αριστερά στους κόλπους του Νέου Λαϊκού Μετώπου. «Υπάρχουν άκρα στα οποία δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να περάσουν. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ