Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών βοήθησε στην αποτροπή μεγάλης τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet» ανέφερε ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (MİT) παρείχαν στη ρωσική πλευρά κρίσιμες πληροφορίες που βοήθησαν να αποτραπεί μια δεύτερη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα μετά την επίθεση που είχε στόχο το συναυλιακό κέντρο ‘Crocus’.

Ο συντάκτης Χάντε Φιράτ έγραψε σε άρθρο στη Hurriyet ότι μετά την πρώτη επίθεση στην αίθουσα συναυλιών, η τρομοκρατική ομάδα σχεδίασε άλλη μια επίθεση σε ένα γεμάτο εμπορικό κέντρο.

Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών απέτρεψε αυτή τη δεύτερη μεγάλη επίθεση επικοινωνώντας με τη Μόσχα.

Η εφημερίδα εξήγησε ότι η τρομοκρατική επίθεση προετοιμαζόταν από μαχητές που συνδέονται με την ομάδα «Επαρχία Χορασάν», η οποία συνδέεται με την τρομοκρατική οργάνωση «ISIS». Όπως αναφέρει το RT.

Επισήμανε ότι η MİT παρακολουθούσε από καιρό τις δραστηριότητες του τοπικού κλάδου της «επαρχίας Χορασάν», που συμμετείχε στην επίθεση στην καθολική εκκλησία της Αγίας Μαρίας στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου.

Μετά την εύρεση και ανάκριση ορισμένων ατόμων, οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών επικοινώνησαν με τη ρωσική πλευρά για να παράσχουν τις απαραίτητες πληροφορίες.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι δύο από τους δράστες της επίθεσης «Crocus» επισκέφτηκαν την Τουρκία λίγο πριν την επίθεση και η Άγκυρα ενημέρωσε σχετικά και τις ρωσικές αρχές.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η τρομοκρατική επίθεση στο Crocus Hall στα προάστια της Μόσχας σημειώθηκε στις 22 Μαρτίου, σκοτώνοντας 144 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 551, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι η οργάνωση «Επαρχία Χορασάν» συντόνιζε την προετοιμασία, τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση της επίθεσης μέσω Διαδικτύου και οι ρωσικές αρχές δήλωσαν νωρίτερα ότι είχαν αποδείξει την ύπαρξη σχέσης μεταξύ των δραστών της επίθεσης και των ουκρανικών μερών.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ