Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθούν σημερα Κυριακή οι 13 συλληφθέντες που επέβαιναν στη θαλαμηγό από την οποία φέρεται να εκτοξεύθηκαν βεγγαλικά που προκάλεσαν τη μεγάλη φωτιά στην Ύδρα.
Η κατάθεση του κυβερνήτη διπλανού σκάφους ήταν αυτή που οδήγησε στη σύλληψη των επιβατών του ιδιωτικού σκάφους. «Είδα μία λάμψη» φέρεται να κατέθεσε ο κυβερνήτης παραπλέοντος σκάφους στο Λιμεναρχείο Ύδρας, αναφορικά με τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο μοναδικό δάσος του νησιού του Σαρωνικού και όπως όλα δείχνουν προκλήθηκε από πυροτεχνήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος δεν έκανε καμία αναφορά για βεγγαλικά ωστόσο είπε για τη λάμψη και τον θόρυβο που άκουσε από τον διπλανό όρμο. Η Πυροσβεστική ζήτησε από το Λιμεναρχείο τα στίγματα των πλοίων που έπλεαν στην περιοχή την ώρα της φωτιάς και διαπιστώθηκε ότι το μοναδικό σκάφος που βρισκόταν στον όρμο την επίμαχη στιγμή ήταν η θαλαμηγός «Περσεφόνη».
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πολυτελές σκάφος είχε νοικιαστεί από μια παρέα 17 ατόμων, όλοι τους υπήκοοι Πακιστάν.
Τι ποινές αντιμετωπίζουν οι 13 συλληφθέντες
Αντιμέτωποι με σοβαρές ποινές θα βρεθούν ενδεχομένως οι 13 που συνελήφθησαν για τη φωτιά στην Ύδρα. Σύμφωνα με το Star στον νέο αυστηρό ποινικό κώδικα γίνεται ρητή αναφορά και σε περιπτώσεις με φωτοβολίδες και βεγγαλικά, όπως αυτή στην περίπτωση της θαλαμηγού.
Ειδικότερα, στους συλληφθέντες μπορεί να τους επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο ή ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο καθώς θεωρείται κακούργημα. Οι προαναφερθείσες ποινές μπορεί να επιβληθούν χωρίς αναστολή.
Όσον αφορά στα πρόστιμα, μπορεί να είναι πολύ τσουχτερά, καθώς κυμαίνονται από 10 έως 200.000 ευρώ. Τέλος, αν κρίνει το δικαστήριο μπορεί να υπάρξει ακόμα και δέσμευση της περιουσίας τους.
Oι Πακιστανοι δουλευανε εδω , ειναι λαθρομεταναστες , η ειναι τουριστες .Πολλα τα λεφτα να νοικιασης ενα τετοιο σκαφος
Να συνεχίσετε με αυτούς τους ρυθμούς, πιστεύοντας πως ο κάθε αναγνώστης αυτά που σε κάθε περίπτωση του σερβίρετε τα δέχεται χωρίς να διαθέτει δυναμική σκέψης και λογικής.
Οι Πακιστανοί λοιπόν έχουν τόσα πολλά χρήματα που ενοικίασαν πολυτελές σκάφος με προορισμό που στην Ύδρα.
Εκεί που χθες έπιασε η φωτιά από τα βεγγαλικά στο αύριο θα φυτρώσουν βίλες, οικόπεδα φιλέτα, οικισμός για εξαίρετους και έχοντες.
Η χώρα έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να νομοθετήσει πολύ αυστηρά κάθε νέα οικιστική περιοχή με σχέδιο ρυμοτομίας και κάθε πρόβλεψη κατοικήσιμης ανάγκης. Σχεδιασμός τέτοιος που να μην επιτρέπει ουδεμία παρανομία.
Γνωστό είναι αυτό στην πολιτεία. Γιατί δεν το κάνει πράξη ας απαντήσουν οι αρμόδιοι του φορέα αυτού.
Με την υπάρχουσα ασυδοσία το φαινόμενο περιοχές καταστρέφονται, χάνεται κάθε πηγή οξυγόνου, προκαλούν τεράστιο πρόβλημα στον υδροφόρο ορίζοντα, αποθέματα νερού, δημιουργούν αυτό το άχαρο σχέδιο που βλέπουμε σε όλες της περιοχές που έχει γίνει χρήση κατοικίας τα τελευταία 50 χρόνια.
Οι παλαιότεροι που επέλεγαν περιοχές και έκτιζαν τα χωριά τους, εμείς οι νεότεροι τους έχουμε θεωρήσει άσχετους, αγράμματους, καθυστερημένους.
Οι παλαιότεροι διέθεταν περισσότερη υπευθυνότητα και σεβασμό στο περιβάλλον, την προστασία της φύσης. Ως νεότεροι έχουμε ισοπεδώσει τα πάντα, αλλά από δικαιολογίες παραμένουμε τέρατα φαντασίας και εφεύρεσης.
Όσο η αποκέντρωση καθυστερεί, όσο τα χωριά ερημώνουν μέχρι σημείο αφανισμού το τεράστιο νέο οικοσύστημα που αναδύεται θα πνίξει στο χειρότερο βαθμό την ζωή των επόμενων ανθρώπων που θα παραδώσουμε γη και ύδωρ.
Σχετικά με το νερό κακή πρόβλεψη, αλλά εάν ποτέ το έχουμε με το δελτίο, θα καταλάβουμε την αξία του, την ανάγκη για προστασία, για αναζήτηση τρόπων ώστε η βροχόπτωση και η χιονόπτωση στην χώρα μας να εμφανίζονται με ρυθμούς τακτικής επανάληψης και μεγαλύτερης διάρκειας .Μήπως περιμένουμε πρώτα να γίνουμε Σαχάρα ώστε να καταλάβουμε το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης νερού.
Η αστική ποιότητα ζωής έδωσε πολλά προβλήματα, που τα έχουμε βιώσει, αλλά και άλλα που τα έχουμε εμπρός ως επόμενο βήμα. Μας κράτησε πολύ μακριά στην επαφή με την φύση, μας στέρησε γνώσεις που επιδρούν με ελαφρά βαρύτητα μέσα από τα βιβλία και τις εικόνες. Τα βιώματα επιδρούν τελείως διαφορετικά σε θέματα πράξεων, γνώσεων και σεβασμού στο περιβάλλον φυσικό τοπίο, χώμα, ρυάκια, πηγές νερού, στο πως μας θρέφει η γη.
Ας επιλέξετε λοιπόν η δημοσιογραφία και η ενημέρωση προς τους αναγνώστες σας, να διατηρήσουν ουδετερότητα, ανεξάρτητη από άλλες πιέσεις, κατευθυνόμενες αναφορές, υποδείξεις, ελεγχόμενα κείμενα. Οι πικρές αλήθειες βγάζουν πόνο, παραμένουν βεβαίως αλήθειες, επαληθεύονται – επιβεβαιώνονται στο πέρασμα του χρόνου.