«Γαλάζια Πατρίδα» και «Πατρίδα των Αιθέρων»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γραφει ο Γιώργος Βενετσανος

Η κυβέρνηση Ερντογάν, σύμφωνα με ανακοινώσεις της, αρχίζει να διδάσκει στο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα τη θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας». Δηλαδή τα παιδιά δεν θα διδάσκονται φιλοσοφία, ανθρωπισμό, τέχνες, αλλά τις παράνομες και παράλογες διεκδικήσεις της κατοχικής δύναμης. Οι πληροφορίες που έρχονται από την Τουρκία, μας λένε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει αποφασίσει να διδάσκονται το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» και της «Πατρίδας των Αιθέρων», με τους αντίστοιχους χάρτες στο μάθημα της Γεωγραφίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Για να το πούμε με απλά λόγια, είναι μια ξεκάθαρη προσπάθεια πλύσεως εγκεφάλου από πολύ νωρίς. Στρέφει το νου των παιδιών όχι προς την εκμάθηση αλλά προς την επεκτατική διάθεση και τα προετοιμάζει να βγουν σε μια κοινωνία που θα στρέφεται κατά των όμορων κρατών της Τουρκίας, στην προκειμένη περίπτωση Ελλάδα – Κύπρος και όχι μόνο.

Ο Ερντογάν, κατά καιρούς έχει αναφερθεί στον «τουρκικό αιώνα» και στο σχέδιο για τη «μεγάλη Τουρκία» και όσοι νομίζουν ότι είναι απλά κορώνες πολιτικές απατώνται πλάνην οικτρά. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη στόχευση που υλοποιείται σταδιακά. Στην σημερινή Τουρκία οικοδομείται πέραν πάσης αμφιβολίας μια ιδεολογική προσέγγιση στην κοινωνία. Αυτό ξεκινά από τα σχολεία και εδραιώνεται μέσω της συστηματικής πλύσης εγκεφάλου σε ολόκληρη την τουρκική κοινωνία. Ο επεκτατισμός δεν αποτελεί περιστασιακή πολιτική, αλλά μια διαχρονική στρατηγική της γειτονικής χώρας. Και αυτή η στρατηγική αν περιορίζονταν στους πολιτικούς και τους στρατιωτικούς της κατοχικής δύναμης, ίσως να μην είχε και τόσο σημασία, εδώ όμως επιχειρούν να την κάνουν υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για το άμεσο μέλλον.

Ευτυχώς όμως που η τουρκική επεκτατική πολιτική πρώτα αναγγέλλεται και στη συνέχεια υλοποιείται, όπερ σημαίνει ότι άνετα μπορεί να προβλεφθεί και κατά επέκταση είτε να ανασχεθεί είτε να ανατραπεί με τους κατάλληλους χειρισμούς.

Μόνο τρεμουλιάρηδες και ελαφρώς αφελείς δεν μπορούν να δουν αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα, την τουρκική επεκτατική πολιτική, τους στόχους και τις επιδιώξεις της κατοχικής δύναμης. Είναι πέρα για πέρα βέβαιο πως η τακτική του κατευνασμού και των φοβικών συνδρόμων είναι βούτυρο στο ψωμί της Αγκύρας, για τον πολύ απλό λόγο ότι τέτοια είδους πολιτική της στρώνει διάπλατα το κόκκινο χαλί να πατήσει επάνω και να υλοποιήσει τα σχέδια της.

Η Τουρκία είναι μια ιμπεριαλιστική δύναμη που έχει επεκτατική πολιτική και πνεύμα κατάκτησης ξένων εδαφών και αν δεν φροντίσουμε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, αργά ή γρήγορα θα πετύχει τους στόχους της. Ο ελληνισμός ήδη αυτήν την κατάσταση την βιώνει στην Κύπρο. Οι καμπάνες από την Άγκυρα βαράνε έντονα και μεταφέρουν ανησυχητικά μηνύματα, τα οποία απαιτούν άμεσες κινήσεις αποτροπής για να αποφευχθούν τα χειρότερα και να κοπεί ο βήχας στον επεκτατισμό της.

Μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία κρατά με το έτσι θέλω υπό τον έλεγχο της τμήμα εδάφους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόσφατα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο είπε: «Η Κύπρος είναι κράτος μέλος της ΕΕ και αυτό σημαίνει ότι η Κύπρος είναι ΕΕ. Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη μας αποτελεί απειλή εναντίον της ΕΕ….». κρατάω την έκφραση «οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη μας αποτελεί απειλή εναντίον της ΕΕ», και διερωτώμαι απαιτώντας μια απάντηση από τους λαλίστατους της Κομισιόν, δεν μου λέτε ρε παλικαράδες η ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ σε έδαφος σας τι ακριβώς είναι ;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ