Οι Ρώσοι εντόπισαν όπλα του τουρκικού στρατού στην κατοχή των Ουκρανών στρατιωτών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκικούς αυτόματους εκτοξευτές χειροβομβίδων εντοπίστηκαν στις μάχες με τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, γράφουν σήμερα τα ρωσικά media.

Όπως αποδεικνύεται ο ουκρανικός στρατός έχει λάβει τουρκικούς αυτόματους τοποθετημένους εκτοξευτές χειροβομβίδων 40 mm RDS40-AGL, που παράγονται από το 2022, και φορητές περιστρεφόμενων χειροβομβίδων RDS40-MGL του ίδιου διαμετρήματος.

Η μέγιστη εμβέλεια βολής του RDS40-AGL είναι μέχρι 2000 μέτρα με ρυθμό βολής 300–375 βολές ανά λεπτό. Χρησιμοποιούνται δύο τύποι κιβωτίων: το ένα για 32 χειροβομβίδες, το άλλο για 48. Η μάζα του εκτοξευτήρα χειροβομβίδων είναι 35 κιλά.

Πληροφορίες σχετικά με την άφιξη βομβίδων εκτοξευτών χειροβομβίδων περίστροφου RDS40-MGL έξι στρογγυλών εμφανίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι.

Το βάρος του όπλου είναι 5,4 κιλά. Επιπλέον, αυτός ο τύπος εκτοξευτή χειροβομβίδων είναι 1,5 κιλό ελαφρύτερος από τους αντίστοιχους ξένους.

Ανάλογα με τον τύπο του βλήματος που χρησιμοποιείται, το εύρος βολής του RDS40-MGL κυμαίνεται από 400 έως 800 μέτρα.

Επιπλέον, στον εκτοξευτή χειροβομβίδων μπορούν να εγκατασταθούν οπτικά σκοπευτικά διαφόρων τύπων.

 Τόσο οι χειροβομβίδες κατακερματισμού όσο και οι αθροιστικές χειροβομβίδες είναι κατάλληλες για το RDS40-MGL, με το τελευταίο να είναι ικανό να διαπεράσει θωράκιση πάχους έως 70 χιλιοστά.

Στρατιώτες του ρωσικού στρατού κατάφεραν επανειλημμένα να αποκτήσουν τα όπλα αυτά ως  τρόπαια.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ