Μάριος Ηλιόπουλος: Αποθέωσε Αλμέιδα και Δημήτρη Μελισσανίδη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποφασισμένος να κάνει ό,τι χρειαστεί για μία πανίσχυρη ΑΕΚ που θα διεκδικεί τίτλους και ευρωπαϊκή καταξίωση δήλωσε ο Μάριος Ηλιόπουλος, που αποθέωσε Αλμέιδα και Δημήτρη Μελισσανίδη.

Αναλυτικά όσα είπε ο νέος ιδιοκτήτης της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ μέσω συνέντευξης Τύπου:

Για τα χαρακτηριστικά της ΑΕΚ ως σύλλογος: «Η ΑΕΚ έχει διαφορετικό mentality, είναι η ψυχή των Ελλήνων. Η ΑΕΚ είναι ένα μεγαλείο, ο νέος σταθμός μου, το νέο μου μεγάλο όραμα. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που θυμάται τις ρίζες της, οι οποίες έχουν πολύ μεγάλη ρίζα.
Η ΑΕΚ προσδιορίζει το σθένος όλων των Ελλήνων στα δύσκολα. Είναι η ομάδα που συνδέεται με την ψυχή όλων μας. Είναι η ομάδα που κάποιοι πολέμησαν στα δύσκολα, αλλά κατάφερε να κρατήσει ανάστημα και να προχωρήσει μπροστά. Δεν θέλω να πω πολλά λόγια, θα μιλήσουμε με πράξεις. Είμαστε στα ηνία της ΑΕΚ εδώ και 10 ημέρες και θα μιλήσουμε με πράξεις».

Για το πότε του ήρθε η ιδέα να μπει στο ποδόσφαιρο και για τη σχέση του με τον Μελισσανίδη: «Είναι ένας άνθρωπος που ονειρεύεται που βάζει στόχους, πάντα έχει σκέψεις στο πίσω μέρος. Δεν κρύβω επειδή γενικά τολμώ στο πίσω μέρος του μυαλού μου ως παιδικό όνειρο, υπήρχε η κρυφή επιθυμία να μπορέσω να πάρω τα ηνία της ομάδας. Αυτά είναι πράγματα που μπορούν να συμβούν μια φορά στη ζωή σου μπορεί και ποτέ. Με την εμπιστοσύνη του Δημήτρη Μελισσανίδη σαν άνθρωπος που τα καταφέρνω ήρθε μια ευκαιρία μοναδική που την άρπαξα».

Για το όραμά του: «Θα ήθελα να μην μιλάω πολύ για το τι θα κάνω. Έχω μάθει με πράξεις να μιλάω. Αντιλαμβάνομαι πως ο κόσμος που δεν με γνωρίζει έχει τις δικές του ανησυχίες. Από τη στιγμή που έχω τα ηνία θέλω να ξέρουν πως ο κόσμος που θα παίρνει τις αποφάσεις θα είμαι εγώ. Δίπλα μου έχω στενούς συνεργάτες και από την νυν διοίκηση. Το όραμα μου δεν μπορεί να μην είναι τίποτα άλλο από το να κατακτούμε τίτλους, να είμαστε πρωταγωνιστές. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τα λόγια του έδειξε πως θα είναι προστάτης της ΑΕΚ. Θέλω να πω στον κόσμο πως με ψυχραιμία, θα γίνει αυτό που πρέπει».

Για το τι σκοπεύει να κάνει για την ΑΕΚ και την Ερασιτεχνική: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα χωρίς υποδομές. Είναι τρομερό προνόμιο να είσαι Έλληνας, αλλά άσχημο που γεννιέσαι σε μια χώρα χωρίς υποδομές. Μίλησα για αναξιοποίητα έργα και επειδή δεν υπάρχουν υποδομές, όπως και στο άθλημα που αγάπησα, τους αγώνες αυτοκινήτου. Είναι όραμα να αναδείξουμε ταλέντα. Ξεκινάμε με τις Ακαδημίες. Δεν γίνεται από τους 11 παίκτες, οι 10 να είναι ξένοι. Δεν θα είναι ωραίο να είναι οι έξι ή επτά Έλληνες; Θέλουμε αξιοποίηση των ταλέντων. Να κάνουμε σιγά-σιγά ένδοξη την ΑΕΚ και στα άλλα αθλήματα. Να δίνουμε έφεση και σε κάτι καινούργιο για τον κόσμο της ΑΕΚ».

Για το τι μοντέλο διοίκησης σκοπεύει να ακολουθήσει: «Το πρώτο που ζήτησα είναι ομοψυχία. Θα κάνετε αντιπολίτευση με επιχειρήματα, όχι στείρα. Πρέπει η αντιπολίτευσή σας να είναι αντιπολίτευση. Θα διοικώ εγώ, όμως θα ακούω τα επιχειρήματα όλων. Αυτά που θα είναι στοιχειοθετημένα. Και να είστε σίγουροι ότι αν με πείσουν, θα γυρίσω 180 μοίρες. Έχει γίνει πολύ σπάνια, αν χρειαστεί θα το κάνω».

Για τη σχέση του με τον Ματίας Αλμέιδα: «Τον έχω γνωρίσει εδώ κι αρκετούς μήνες. Να σας εξηγήσω από σεβασμό σε όλους, ότι ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πρώτος ενημερώθηκε για την αλλαγή στα ηνία της ΑΕΚ. Είναι ο άνθρωπός μας! Αυτός που χτες καθίσαμε και μιλήσαμε για περίπου 3 ώρες και που θα γράψουμε λαμπρές σελίδες για την ΑΕΚ. Επειδή μπορεί να μην ξέρω, αλλά δεν είμαι αδαής, είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνομαι ότι τον πρώτο λόγο ειδικά για τις μεταγραφές τον έχει ο Ματίας;»

Για το μπάτζετ και αν υπάρχει πρόθεση να αυξηθεί ή η ΑΕΚ είναι κοντά σε μια μεταγραφική κίνηση: «Είναι δυνατόν να πούμε τα οικονομικά μεγέθη και τις μεταγραφές που θα κάνουμε; Σας διαβεβαιώνω από την πρώτη μέρα που ήρθα, συζητάμε για μεταγραφές. Από την πρώτη μέρα. Θέλει στρατηγική, αξιολόγηση. Πάντα ο τελευταίος λόγος είναι του Αλμέιδα. Πρέπει να κρατήσουμε μια μυστικότητα. Αλλιώς θα βάλουμε σφαίρα στα πόδια μας».

Για τις εντυπώσεις του αυτές τις 10 μέρες και το πώς τρέχει η ομάδα συνολικά: «Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν νοικοκύρης. Σφιχτός, αλλά οι άνθρωποι είναι σφιχτοί γιατί έχουν περάσει δύσκολα κι έχουν καταφέρει όσα πέτυχαν όχι πετώντας χρήματα, αλλά κάνοντας αξιόλογες κινήσεις. Σήμερα η ΑΕΚ είναι μια καλοκουρδισμένη ΠΑΕ. Δεν βλέπω καμία έκπληξη. Συνήθως οι περισσότερες ΠΑΕ είναι καταχρεωμένες. Δεν ήρθαμε εδώ για να ανακαλύψουμε την Αμερική, ούτε να ξεκουρδίσουμε καλοκουρδισμένα ρολόγια. Όποια στελέχη θα μου είναι χρήσιμα, που σίγουρα θα είναι αρκετά στελέχη, θα παραμείνουν στις θέσεις τους για να μπορέσουμε να βάλουμε αλλού στόχους. Στόχοι μας είναι οι τίτλοι, όχι το να τα αλλάξουμε όλα. Να κάνουμε πιο καλό και πιο ουσιαστικό το καλοκουρδισμένο ρολόι. Ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος στην ζωή μας. Αυτό το καλοκουρδισμένο ρολόι να μας θυμίζει ότι ο χρόνος είναι ο αντίπαλός μας και να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο για την ένδοξη και μεγάλη ΑΕΚ».

Για τη σχέση του με τον κόσμο και για τις τιμωρίες: «Είναι μια δύσκολη ερώτηση. Τα μέτρα είναι σκληρά για αμαρτίες άλλων και για αμαρτίες άλλων σε άλλα αθλήματα. Πρέπει να συγχρονιστούμε στα καινούργια μέτρα. Να πείσουμε την Πολιτεία να μπορούν να έρχονται οι οικογένειες στο γήπεδο. Να έρθουν οικογένειες αντίπαλων ομάδων στο γήπεδο και αντίστροφα. Αυτά είναι τα μέτρα και πρέπει να πορευτούμε. Τα όπλα μας είναι το γήπεδο και ο κόσμος μας, αυτοί που αγαπούν την ΑΕΚ».

Για τους συνδέσμους: «Ζήτησαν να με δουν σήμερα οι σύνδεσμοι. Προφανώς δεν γινόταν σήμερα. Έδωσα ήδη εντολή σύντομα να καλέσουμε αντιπροσωπείες όλων και όχι κάποιων συνδέσμων, για να τους δω και να γνωριστούμε. Οι οπαδοί και οι φίλαθλοι είναι η καρδιά της ομάδας. αλλά ο εγκέφαλος είμαστε εμείς. Εμείς αποφασίζουμε, για να μπορέσει αυτό το σώμα ενιαίο να είναι πρωταθλητής».

Για το τι θέλει να κάνει στις πρώτες 100 ημέρες και την επιθυμία του να δει Έλληνες παίκτες στην ΑΕΚ: «Είπα ότι δεν θα επιβάλλω στον Αλμέιδα ποιους παίκτες θα επιλέξει. Εγώ σας μίλησα για το όραμά μου και αυτό που επιθυμώ εγώ. Αυτό που ονειρεύομαι, γιατί η Ελλάδα έχει πολλά ταλέντα και πρέπει να τα αναδείξουμε. Όσον αφορά τις 100 μέρες, έχετε δει καμιά κυβέρνηση να κάνει αυτά που λέει; Δεν είναι καλύτερα μετά από 100 ή 150 μέρες να κάνουμε μια δεύτερη συνέντευξη για να δούμε τι έγινε και τι δεν έγινε; Και τότε να είστε και καυστικοί. Ήρθα για να πρωταγωνιστήσουμε, ήρθα για τίτλους».

Για το αν οι δικές του φτερούγες μπορούν να προστατέψουν την ΑΕΚ: «Είναι λάθος να εμπλέκουμε την Κυβέρνηση, με το αν η μπάλα χτύπησε ένα μέτρο πιο ‘κει ή αν η μπάλα βρήκε το χέρι και είναι πέναλτι. Η κυβέρνηση που έχουμε είναι αξιόλογη, σταθερή και κέρδισε το σεβασμό της Ευρώπης. Για να τα λέω έξω από τα δόντια, αυτή η κυβέρνηση δεν έχει σταθεί στους φτωχούς και στους ανθρώπους που υποφέρουν. Όσο δεν στριμώχνονται οι τράπεζες να βοηθήσουν τους μικρομεσαίους δεν θα πάει μπροστά αυτή η χώρα θα υπάρχει πρόβλημα. Θα πρέπει να βοηθάνε άπαντες και να μην κάνουν τα μεγάλα deal. Αυτοί θέλουν στήριξη. Εκεί πρέπει να ασχοληθεί η Κυβέρνηση και όχι με το αν η μπάλα χτύπησε στο χέρι. Ο Δικέφαλος έχει και δικές του φτερούγες δυνατές που κάποιοι θα προσπαθήσουν να τις χτυπήσουν. Πόσες λακκούβες και πόσα αγκάθια συνάντησα από το 1991 που ήταν τα καρτέλ απέναντι μου και σήμερα δεν υπάρχουν. Έχουν πάει για βρούβες».

Για το ποιο ήταν το επιχειρηματικό background για να πάρει την ΑΕΚ: «Τι επιχειρηματικό background είχα πριν 35 χρόνια, μηδέν. Τώρα ήρθαμε να πάρουμε ένα καλοκουρδισμένο ρολόι. Άρα μην ανησυχείτε».

Για τη θέση της ΑΕΚ σχετικά με τις υποψηφιότητες Μπέου και Γκαγκάτση: «Γνώρισα τον Μπέο στις καταστροφές της Θεσσαλίας. Συμβάλλαμε εκεί και με βάρκες και επίσης σαν Seajets βοηθήσαμε με ένα εκατομμύριο μπουκάλια. Δραστηριοποιούμαστε στον Βόλο και βοηθήσαμε σε ό,τι μας ζήτησαν».

Για τον Μάκη Γκαγκάτση: «Ο κ. Γκαγκάτσης θα πρέπει να βγει δημοσίως να πει τι θα κάνει, πώς θα το κάνει. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το σπρώξιμο του Αλμέιδα και την συμπεριφορά στο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Κάθε πράγμα στον καιρό του και θα δούμε τι θα αποφασίσουμε την κατάλληλη στιγμή».

Για την πώληση Πόνσε και την πιθανότητα πώλησης του Λιβάι: «Για τον Πόνσε μπορώ να σας πω επειδή έφυγε. Το ποσό είναι μεγάλο αλλά πουλήσαμε τον παίκτη μετά την έγκριση του Αλμέιδα. Είναι ένας έξυπνος άνθρωπος που δεν κολλάει. Θα πάρουμε αυτά τα χρήματα και θα πάρουμε κάτι άλλο κοντά στο δικό μου θέλω. Όσο για τον Γκαρσία. Είναι ένας παικταράς που αν κρίνουμε πως αυτός ο παίκτης πρέπει να φύγει θα φύγει. Αν κρίνουμε όχι δεν θα φύγει. Δεν μπορώ να δώσω υποσχέσεις. Αυτή τη στιγμή ο παίκτης είναι για να μείνει».

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τη σχέση της οικογένειάς του με τον Ολυμπιακό: «Στη ζωή όταν δεν είσαι ειλικρινής τα βρίσκεις μπροστά σου. Εγώ δεν θέλω ποτέ να κατηγορηθώ πως λέω ψέματα ή ιστορίες για αγρίους. Επειδή αυτό δεν το είπατε στην αρχή η πραγματικότητα είναι η εξής. Ήταν στενότατος φίλος μου πριν από 30-35 χρόνια. Πριν 20 χρόνια κουμπάρος μου. Τα τελευταία 18-20 χρόνια έχουμε διαφορετικές πορείες. Μπορεί να βρεθούμε 1-2 φορές το χρόνο σε χώρους που μαζεύονται πλοιοκτήτες. Ο αδερφός μου ο Αντώνης υποστηρίζει τον Ολυμπιακό. Εδώ γεννιούνται δίδυμα με διαφορετικές απόψεις. Αυτός είναι Ολυμπιακός και εγώ ΑΕΚ».

Για το αν θα μπορούσε να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Εννοείται πως για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου θα πρέπει να κάνουμε βήμα καλής θέλησης. Δεν έχω κακές σχέσεις. Στα πλαίσια που λέτε εσείς εγώ του έδωσα συγχαρητήρια για την κατάκτηση του Conference από τον Ολυμπιακό αυτός δεν μου έδωσε συγχαρητήρια που πήρα τα ηνία της ΑΕΚ».

Για το αν μπορεί να εγγυηθεί τη διαφύλαξη των συμφερόντων της ΑΕΚ: «Δεν είχατε τη δυνατότητα να με γνωρίσετε το 1991 που με δύο μικρά πλοία πολεμούσα ένα καρτέλ. Εμάς μας ενδιαφέρουν οι τίτλοι. Μην ξεχάσετε πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης με αποκάλεσε προστάτη. Πρέπει να αξιοποιήσω όσα είπε για μένα και να του δείξω στην πράξη πως ναι μεν η ΑΕΚ έχει φάει τρικλοποδιές αλλά αν κάποιος ανοίξει το λάκκο τότε μπορεί να πέσει μέσα ο ίδιος».

Για το αν θα στηρίξει τον Αχιλλέα Μπέο με την υποψηφιότητά του ή όχι: «Σας είπα πότε τον γνώρισα και σας είπα, το κάθε πράγμα στον καιρό του. Σας μίλησα ευθέως και δεν έκρυψα κάτι».

Για το θέμα που υπάρχει στην OPAP Arena και όσους κάθονται στις 2 πρώτες θέσεις: «Έχει έρθει στην αντίληψή μου και θα κάνουμε αυτό που πρέπει και λέει η αντίληψη η σωστή».

Για τα πλάνα να κάνει δικό του ένα κανάλι και τι θα κάνει με την έκταση του Μπριτάνια που έχει αγοράσει: «Όνειρό μου είναι να μπορώ να προσφέρω σε αυτή τη χώρα κάτι που έχει ουσία. Δεν μπορώ να πω πως είναι στόχος μου ένα κανάλι. Δεν μπορώ να πω και όχι. Το Μπριτάνια πράγματι έχει αποκτηθεί. Το έχουμε δώσει σε μια σοβαρή ομάδα και θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο».

Για το τι ΑΕΚ του αρέσει να βλέπει: «Να βλέπω μια ΑΕΚ που θα είμαστε περήφανοι και να μας ζηλεύουν οι Ευρωπαίοι για το πως πήγαμε τόσο μπροστά. Μια ΑΕΚ που να παραμιλάνε, να τρίβουν τα μάτια τους».

Για αν είναι η ΑΕΚ κοντά σε κάποια μεταγραφή: «Το τυρί σου μπάρμπα που λέει και μια παροιμία. Είπα από την πρώτη μέρα που ήρθα ασχολούμαι με μεταγραφές. Είναι δεδομένο πως θα γίνουν, το πόσες δεν μπορώ να σας πω, δεδομένα δεν θα είναι μία. Αλλά πολλές. Βάλτε τη ζώνη ασφαλείας και πάμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ