Η αμερικανική startup ηλεκτρικών οχημάτων Fisker κήρυξε πτώχευση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η προβληματική startup, η οποία σημείωσε ζημίες άνω των 450 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο το τελευταίο τρίμηνο του 2023, βρίσκεται σε συζητήσεις με αρκετούς πιθανούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της φημολογούμενης Nissan.

Ωστόσο, αυτές οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν, οδηγώντας στην αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Fisker στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

«Μετά την αξιολόγηση όλων των επιλογών για την ανάπτυξη της επιχείρησής μας, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η πώληση των περιουσιακών μας στοιχείων στο Κεφάλαιο 11 είναι η πιο βιώσιμη οδός για την εταιρεία», δήλωσε ο ιδρυτής Henrik Fisker σε δήλωση την Τρίτη.

Είναι ενδιαφέρον ότι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του Fisker προήλθε από έναν δημοφιλή κριτικό αυτοκινήτου στο YouTube, ο οποίος κυκλοφόρησε ένα βίντεο με τίτλο “The Worst Car I’ve Ever Review”.

Η φωτογραφία δείχνει μια σειρά μοντέλων ηλεκτρικών οχημάτων Fisker, από τα οποία το μοντέλο Ocean επέζησε μέχρι την έναρξη των πωλήσεων (φωτογραφία στο δρόμο). Fisker Pear Models,

Παρουσιάστηκαν τα Fisker Ronin και Fisker Alaska, αλλά μόνο το μοντέλο της Alaska κατάφερε να μπει στη γραμμή παραγωγής, αν και δεν έφτασε σε πλήρεις πωλήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ