Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Πολλά τα ερωτήματα για την «πλατφόρμα αντιμετώπισης των fake news» που πήρε το “πράσινο φως” παραμονές των ευρωεκλογών: Στήνουν μηχανισμό λογοκρισίας;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με μια απόφαση, που αναρτήθηκε τέσσερις μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε την πρόθεση χρηματοδότησης «ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης», ύψους άνω των 4 εκατομμύρια ευρώ.

Του Βασίλη Γαλουπη απο το datajournalists.co.uk

Η απόφαση λήφθηκε στις 5.6.2024 με αντικείμενο, όπως αναφέρεται στο επίσημο έγγραφο, «τη δημιουργία πλατφόρμας για την ανίχνευση και καταπολέμηση της σκόπιμης παραπληροφόρησης και παραπλανητικών αφηγήσεων, αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη και μοντέλα μηχανικής μάθησης».

Το κόστος που αναλαμβάνει το Δημόσιο για το έργο ανέρχεται σε 4,2 εκατ. ευρώ κι ως ημερομηνία λήξης της επιλεξιμότητας των δαπανών ορίζεται η 31.12.2025.
Το υπουργείο καλεί για πρόταση ως δυνητικούς δικαιούχους την «Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ» και το υπουργείο Εξωτερικών.

Η «Κοινωνία της Πληροφορίας» είναι ο επιτελικός βραχίονας υποστήριξης υλοποίησης έργων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στον δημόσιο τομέα, καθώς και δράσεων κρατικών ενισχύσεων, συνδράμοντας στην υλοποίηση της «Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού» στην Ελλάδα.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων είναι μέχρι την 4η Σεπτεμβρίου 2024 και την απόφαση υπογράφει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτριος Παπαστεργίου.Συνεχίστε την ανάγνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ