Ρηχά τιρκουάζ νερά, ψιλή άμμος και ένας κλειστός όρμος προστατευμένος από τους ανέμους συνθέτουν το σκηνικό ενός παραδείσου στη Νοτιοανατολική άκρη της Σάμου. Το Ποσειδώνιο ή Μουλάι Μπραχίμ (για τους ντόπιους) της Σάμου που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την πρωτεύουσα του νησιού.
Αυτό το γραφικό ψαροχώρι, απέναντι από το τουριστικό Κουσάντασι της Τουρκίας, αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό της τουρκικής ελίτ. Η παραλία είναι σχετικά οργανωμένη με λίγες ξαπλώστρες και ομπρέλες και ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές, ενώ προσφέρει υπέροχη θέα στα μικρασιατικά παράλια.
Εδώ οι Τούρκοι είναι περισσότεροι από τους Έλληνες τουρίστες. Η τουρκική ελίτ φτάνει με τα πολυτελή σκάφη στον όρμο και κατακλύζει τις τοπικές ταβέρνες, οι οποίες έχουν «προσαρμοστεί», με μόνιμα τοποθετημένες τσαγιέρες ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες των Τούρκων τουριστών.
Απολαύστε μια πτήση πάνω από το γραφικό ψαροχώρι Ποσειδώνιο ή Μουλάι Μπραχίμ της Σάμου, με την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά:
video haanity-You Tube
Με “βατραχοπέδιλα” από την Τουρκία…
Ψιλή Άμμος Σάμου. Στο κοντινότερο σημείο των θαλάσσιων συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας, σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων μεταξύ των δύο χωρών βρίσκεται αυτός ο μαγευτικός παράδεισος.
Πρόκειται για μια παραλία στην οποία έχουν βγει άλλωστε πολλοί παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες που τα τελευταία χρόνια φεύγοντας από τη φρίκη του πολέμου, αναζητούν ένα πέρασμα στην Ευρώπη.
Το Στενό της Μυκάλης είναι στενό που χωρίζει το νησί της Σάμου με την Τουρκία. Στο στενότερο σημείο της είναι μόλις 1,6 χλμ. πλάτος, το στενότερο μεταξύ κάθε νησιού του Αιγαίου και της Τουρκίας.
Πήρε το όνομά του από το κοντινό Όρος Μυκάλη στην τουρκική ηπειρωτική χώρα. Το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Ποταμού Μαιάνδρου-Χερσονήσου της Μυκάλης (Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Millî Parkı), που βρίσκεται στην περιοχή Κουσάντασι της επαρχίας Αϊδινίου, βρίσκεται κατά μήκος του στενού.
Πετάξτε πάνω από μια ρηχή, μαγευτική παραλία με χρυσή, πολύ λεπτή άμμο, μια ανάσα από την Τουρκία.
Απολαύστε την πτήση!
Ποιοί είναι οι “ντόπιοι” που λένε το Ποσειδώνιο ‘Μουλα Μπραχιμ “,ρε μάγκες??
Έχω πάει εκεί πολλές φορές στο παρελθόν και ουδέποτε άκουσα αυτήν την ονομασία από ..”ντόπιους “!
Εάν το αποκαλούν έτσι τα μογγολα που έρχονται από απέναντι δεν είναι λόγος να το αναπαράγουμε εμείς.
Το Ποσειδώνιο είναι Ποσειδώνιο.
Χιλιάδες χρόνια τώρα.
Και έτσι θα μείνει. Και για εμάς τους Έλληνες και για τους όποιους επισκέπτες.
Μπράβο σου φίλε.
Σωστό