Και μόνο το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης βγήκε ο ίδιος με συνέντευξή του να κάνει damage control μια μέρα μετά την εκλογική συντριβή, δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που έχει
https://twitter.com/kostasvaxevanis/status/1800551366664032533?s=61&t=69qM24fvfz5o3nkoW_wjtw
Tην πρώτη συνέντευξη μετά τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου παραχώρησε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA και τον Αντώνη Σρόιτερ. Υποστήριξε ότι έλαβε το μήνυμα των πολιτών, ωστόσο, ανακοίνωσε πως η κυβέρνησή του δεν προτίθεται να μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, προκειμένου να ελέγξει την υπέρμετρη ακρίβεια.
Επιπλέον, δήλωσε ανακουφισμένος από το αποτέλεσμα της κάλπης(!). Πιθανότατα περίμενε μεγαλύτερη… κατρακύλα.
https://twitter.com/marka2free/status/1800568307940233442?s=61&t=69qM24fvfz5o3nkoW_wjtw
«Υπήρχαν πολίτες που δεν ψήφισαν επειδή δεν τους πείσαμε ότι οι κάλπες ήταν σημαντικές, αλλά και πολίτες που ήθελαν να μας στείλουν μήνυμα. Μιλούσα ήδη πριν την κάλπη για την ακρίβεια και για το πώς η ανάπτυξη πρέπει να φτάσει σε όλους και για τις παθογένειες του βαθέος κράτους. Αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιοι πολίτες επέλεξαν μέσω της φωνής ή της σιωπής τους να μας στείλουν αυτό το μήνυμα, αλλά πρέπει να τονίσω ταυτόχρονα ότι αποδοκιμάστηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση και ειδικά εκείνη των λεφτόδεντρων, και αυτό είναι ένδειξη ωριμότητας της κοινωνίας, ότι αποκήρυξε τις εύκολες λύσεις. Ξεράθηκαν τα λεφτόδεντρα και ελπίζω να μην προσπαθήσουν να τα φυτέψουν πάλι γιατί δεν προσφέρεται το έδαφος της πατρίδα μας» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Δεν είμαστε εδώ για τα εύκολα και τα ευχάριστα. Η φορολογική συμμόρφωση υπήρχε στο πρόγραμμά μας. Καταλαβαίνω απόλυτα την αντίδραση του επιχειρηματία και το αίσθημα της αδικίας, το οποίο μπορεί κάποιος να αισθάνεται. Θέλω να επαναλάβω ότι το τεκμήριο είναι μαχητό. Όποιος πιστεύει ότι αδικείται, πρέπει να προσφύγει και να δικαιωθεί. Από την άλλη, αντιμετωπίσαμε μια πραγματικότητα. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε αυτή την μεταρρύθμιση. Αν υπάρχουν σημειακές διορθώσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν, μπορούμε να τις κάνουμε, αλλά ο πυρήνας της μεταρρύθμισης δεν πρόκειται να αλλάξει. Ίσως μερικές φορές αυτό το οποίο κάναμε, ήταν να χρησιμοποιήσουμε μια λάθος γλώσσα. Έπρεπε, ίσως, να το επικοινωνήσουμε με διαφορετικό τρόπο. Ξέρετε, η προσδοκία, είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, τα εισοδήματά τους να είναι πολύ πάνω από το τεκμαρτό και να μην τους αφορά. Αυτό σημαίνει πραγματική ανάπτυξη. Δεν νομίζω ότι κάποιος θέλει να ζει με 5.000 ή 7.000 ή 8.000 ευρώ εισόδημα τελικά τον χρόνο. Αυτή είναι η προσδοκία μιας ανάπτυξης: Να κερδίζουν πολύ παραπάνω από το τεκμαρτό και στη συνέχεια να φορολογούνται προφανώς γι’ αυτό το οποίο δηλώνουν».