Πάνος Αβραμοπουλος: Με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη, για την Ευρώπη και την Ελλάδα της αλληλεγγύης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Οι ευρωεκλογές της 9-ης Ιούνη αποτελούν ένα σημαντικό πολιτικό ορόσημο και ευκαιρία συνάμα, για να επέλθει μια δημοκρατική στροφή στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, με κορυφαία προτάγματα την προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων των ευρωπαίων  πολιτών, την προάσπιση του περιβάλλοντος, την θωράκιση της αλληλεγγύης στις αρχές και τις αξίες των οραματιστών της Σουμάν και Μονέ, αλλά και για την αναχαίτιση της ειδεχθούς ανόδου της ακροδεξιάς – ένεκα της ανασφάλειας και των πολλαπλών αδιεξόδων των ευρωπαίων πολιτών- που απειλεί να αποδομήσει όλα τα επιτεύγματα της δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού διαφωτισμού.
Η Ευρώπη σήμερα με τις πολιτικές της επιλογές δημιουργεί στους πολίτες πολιτική ασφυξία, αποστασιοποίηση από την πολιτική και στροφή στην αποδε-δειγμένα ιστορικά, επικίνδυνη ακροδεξιά.Αδυνατεί να απαντήσει στις μεγάλες περιφερεια-κέςανισότητες, στο αναπτυξιακό χάσμα βορά – νότου και με τις υστερήσεις της στην πολιτική ολοκλήρωσή της, παρουσιάζεται απροετοίμαστη να απαντήσει στις παρουσιαζόμενες οικο-νομικές και γεωστρατηγικέςκρίσεις.
Αυτό έγινε και με την έκσπαση της χρηματοπιστωτικής κρίσης στις ΗΠΑ το 2010, που μεταλλάχθηκε σε πολυετή κρίση χρέους, αλλά και τις συρράξεις στις μέρες μας σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, που δεν έχει ενιαία άμυνα όπως ο πανθομο-λογούμενος ευρωστρατός και κοινή εξωτερική πολιτική. Στον αντίποδα όλων αυτών, οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές εκφραζόμενοι με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Ελλάδα, θα παλέψουν, ώστε με κοινές αμυντικές, γεωστρατηγικές πολιτικές και χρηματοδοτικά εργαλεία, να αντιμετωπι-στούν αποτελεσματικά οι παραπάνω μεγάλες προκλήσεις. Μόνο τότε θα επέλθει η πραγμα-τική θεσμική ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής οικογένειας.
Ας θυμηθούμε εδώ με την  ευκαιρία, την κορυφαία θεσμική παρέμβαση στα ευρωπαϊκά δρώμενα του μεγάλου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, που με τα περίφημα ΜΟΠ (Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμ-ματα) εξέτρεψε τον ρού της Ευρώπης, για την άμβλυνση του αναπτυξιακού χάσματος Βορά – Νότου. Αλλά και στις μέρες μας οι κοινωνικές παρεμβάσεις για την προάσπιση των κοινω-νικών δικαιωμάτων, των ευρωπαίων σοσιαλιστών, είναι πάντοτε παρούσες και φωτεινοί οδοδείκτες για την μακρά ευρωπαϊκή πορεία. Ο υποψήφιος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Σοσιαλιστών Νίκολας Σμίτ, ήταν αυτός που με την νομοθετική του πρωτοβουλία, συνέδραμε τους διανομείς και τους εργαζόμενους στις πλατφόρμες σε όλη την Ευρώπη, ώστε να διευρύ-νουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Αλλά ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Ευρώπη, θα σηματοδοτήσει συνάμα και  την τροχιο-δρόμησή του, ως πειστικής εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης στην Ελλάδας, στις επόμε-νες εθνικές εκλογές, που θα απεγκλωβίσουν τους Έλληνες πολίτες από τα σημερινά τους αδιέξοδα. Επισημαίνουμε ότι τον Απρίλιο οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα στην Ελλάδα, έτρεξαν με υπερτριπλάσια ταχύτητα από την υπόλοιπη Ευρώπη ! Και ο ελληνικός λαός έχει το δεύτερο χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε μονάδες αγοραστικής δύναμης το 2023, στο 67% του μέσου όρου της Ευρώπης των 27. Οι μισθοί των εργαζομένων μειώνονται διαρκώς και τα εταιρικά κέρδη στην Ελλάδα αυξάνονται, με τον τρίτο υψηλότερο ρυθμό στην Ευρώπη ! Ακόμα οι Έλληνες πληρώνουν τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για υπηρεσίες υγείας και τηλεπικοινωνιώνπανευρωπαϊκά. Ακλόνητα στοιχεία που ευθέως παραπέμπουν στις αδυναμίες και τις δυσλειτουργίες της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αλλά και στις αλυσιτε-λείςκυβερνητικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας. Προκειμένου να αρθούν τα παραπάνω αδιέξοδα και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στην οραματικό θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης – την προσδοκώμενη Ευρώπη των λαών, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης- καλούμε τον ελληνικό λαό, να ψηφίσει στις ευρωεκλογές της 9 Ιούνη το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και να δρομολογήσει με την πολύτιμη ψήφο του, την ριζική αναδιάταξη του πολιτικού τοπίου στην Ευρώπη και την πατρίδα μας.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π., μέλος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

www.panosavramopoulos.blogspot.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ