Φαγητά με πρώτες ύλες που είχαν λήξει ένα χρόνο πριν έδιναν στα παιδιά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο άκρως σημαντικά στοιχεία για το εργοστάσιο «Γιαννίτσης» με τα σχολικά γεύματα είδαν το φως της δημοσιότητας και προσθέτουν νέα σοβαρά ερωτήματα τόσο για τη δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία όσο και για το πώς και γιατί εκδηλώθηκε φωτιά στο εργοστάσιο, φωτιά που σύμφωνα με πληροφορίες από το πόρισμα της Πυροσβεστικής οφείλεται σε εμπρησμό.

Ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» παρουσιάζει τα δύο κρίσιμα στοιχεία και συγκεκριμένα:

-Κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησαν στελέχη της Πυροσβεστικής στον χώρο του εργοστασίου εντόπισαν και κατάσχεσαν ως πειστήρια, πρώτες ύλες για την παρασκευή γευμάτων οι οποίες –σε ορισμένες περιπτώσεις– είχαν λήξει εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Βίντεο από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων κτιρίων έχουν καταγραφεί οικινήσεις υπαλλήλου της εταιρείας στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου περίπου 40 λεπτά πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά στο εργοστάσιο «Γιαννίτσης» εκδηλώθηκε μέρες μετά τη δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία από τα σχολικά γεύματα και ότι η εταιρεία είχε υποβάλει αίτημα προς την ασφαλιστική εταιρεία για αύξηση της αποζημίωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς το διάστημα 13-14 Μαΐου, μόλις πέντε ημέρες πριν ξεσπάσει η φωτιά στο εργοστάσιο.

Σύμφωνα με το αίτημα η εταιρεία «Γιαννίτσης» ζητούσε η αποζημίωση να αυξηθεί από τα 4,5 εκατ. ευρώ στα 7 εκατ. ευρώ. Το αίτημα κατέθεσε ασφαλιστικός πράκτορας της Λαμίας που εκπροσωπεί την εταιρεία τροφίμων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ