Ο Βούλγαρος πρόεδρος κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι παραβίασε δύο «κόκκινες γραμμές» στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Βούλγαρος Πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ, εάν παραστεί στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, θα παρουσιάσει τη θέση του για την κατάσταση στην Ουκρανία, η οποία, κατά τη γνώμη του, εξελίσσεται σε ανεξέλεγκτη κλιμάκωση λόγω της παραβίασης των «κόκκινων γραμμών» από τις δυτικές χώρες.

Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα από τις 9 έως τις 11 Ιουλίου. Ποιος ακριβώς θα εκπροσωπήσει τη Βουλγαρία σε αυτή τη συνάντηση πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση της χώρας.

 Ο Βούλγαρος πρόεδρος χαρακτήρισε τη σύνοδο κορυφής στην Ουάσιγκτον «υπαρξιακή», σε αντίθεση με άλλες συναντήσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προσωρινή κυβέρνηση της Βουλγαρίας έχει «ιστορική ευθύνη» στην επιλογή των αντιπροσώπων.

Ο αρχηγός του κράτους πρόσθεσε ότι, εάν εκπροσωπούσε τη Βουλγαρία στο φόρουμ, θα παρουσίαζε τη θέση του για την κατάσταση στην Ουκρανία, την οποία έχει εκφράσει πολλές φορές στα μέσα ενημέρωσης, αναφέρει η Βουλγαρική Εθνική Τηλεόραση (BNT).

%CF%81%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%8633456678%CE%B7%CE%BE3

«Πυρηνικός Αρμαγεδδώνας». Ο Ράντεφ επιτέθηκε στο ΝΑΤΟ και στα φιλοδυτικά κόμματα λόγω του πολέμου», γράφει το δημοσίευμα

«Μέχρι τώρα, υπήρχαν δύο «κόκκινες γραμμές» που περιείχαν την ανεξέλεγκτη κλιμάκωση (της σύγκρουσης στην Ουκρανία)… Το πρώτο είναι να περιοριστεί η γεωγραφία της σύγκρουσης μόνο στο έδαφος της Ουκρανίας, το δεύτερο είναι να αποτραπεί μια άμεση σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και του ρωσικού στρατού.

 «Με την άδεια χρήσης δυτικών όπλων βαθιά στη Ρωσία και αποστολή συμβούλων και εκπαιδευτών στην πρώτη γραμμή, αυτές οι «κόκκινες γραμμές» έχουν ήδη σπάσει», είπε ο Ράντεφ στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με την τηλεόραση.

Σύμφωνα με μια άτυπη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και του υπουργικού συμβουλίου του προέδρου, ο αρχηγός του κράτους παρακολουθούσε πάντα τέτοιες εκδηλώσεις από το 2012.

 Ωστόσο, πριν από ένα χρόνο η κυβέρνηση έστειλε τον πρωθυπουργό Νικολάι Ντένκοφ σε μια σύνοδο κορυφής στο Βίλνιους.

Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης συνδέουν αυτή την απόφαση με το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ράντεφ αντιτάχθηκε στη στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ