Ο δήμαρχος Ιάσμου βράβευσε τον Τούρκο πρόξενο Αϊκούτ Ουνάλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα προεκλογικά φυλλάδια του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης & Φιλίας (ΚΙΕΦ/DEB) παρά… κεράσια συναντούσε κανείς στο φετινό Φεστιβάλ Κερασιού Δήμου Ιάσμου σε συνεργασία με τον Λαογραφικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Ασωμάτων. Επρόκειτο για την 22η διοργάνωση στους Ασωμάτους, η οποία, με δεδομένο ότι διοργανώθηκε μόλις μία εβδομάδα προ των Ευρωεκλογών, «αναλώθηκε» περισσότερο σε πολιτικό παρασκήνιο, παρά σε εκδηλώσεις ουσίας γύρω από το κεράσι.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι το πολιτιστικό πρόγραμμα με συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών από Ελλάδα και Τουρκία κέρδισε πολύ θετικές εντυπώσεις, με πλήθος νεολαίας να απολαμβάνει τις συναυλίες με ελεύθερη είσοδο.

Στο περιθώριο το κεράσι

«Το φεστιβάλ κερασιού αποτελεί μία ευκαιρία να τιμήσουμε τους παραγωγούς μας και να προβάλλουμε το κεράσι, που ως γνωστό ευδοκιμεί στην περιοχή του Γιακά, που είναι μία από τις πιο όμορφες και γραφικές περιοχές της Ροδόπης», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ιμάμ Τζανέρ. Πράγματι, το πρόγραμμα προσπάθησε να φέρει στο προσκήνιο το κεράσι με παράλληλες δράσεις, αλλά η μη συμμετοχή αρκετών παραγωγών ήταν αισθητή. Ο δήμαρχος απέφυγε τεχνηέντως να καλέσει στο μικρόφωνο επισήμους, στο περιθώριο της τελετής έναρξης, αφού ήταν ο μοναδικός που μίλησε. Την ίδια ώρα στο ακροατήριο πάντως στις θέσεις επισήμων βρίσκονταν οι Ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, καθώς επίσης ο Τούρκος Πρόξενος Αϊκούτ Ουνάλ τον οποίο μάλιστα βράβευσε ο δήμαρχος στην κεντρική σκηνή.

Ο λόγος αυτής της βράβευσης δεν έγινε ουσιαστικά γνωστός, ενώ πολύ πιο εύστοχο θα ήταν να βραβευτούν ηλικιωμένοι κερασοπαραγωγοί του τόπου, που δεκαετίες ολόκληρες στηρίζουν με τα χέρια και τον ιδρώτα τους την περιοχή. Η αδιαφορία του κόσμου ως προς το ουσιαστικό σκέλος της εκδήλωσης, που είναι το κεράσι, όπως επίσης η αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να φέρει στο επίκεντρο των δράσεων τους κερασοπαραγωγούς, όχι τους πολιτικούς ή τους καλλιτέχνες, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το 23ο Φεστιβάλ Κερασιού χρειάζεται εκ βάθρων αλλαγές.

xronos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ