Ακριβεια: Το ερώτημα ειναι πως τα βγάζει πέρα μια οικογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Κόκκινο 105,5 στην εκπομπή “Πολιτική Ενότητα” και στον Κων/νο Σαββόπουλο η Πολιτική και Οικονομική Αναλύτρια Ιωάννα Λιούτα ανέφερε:

IMG 5101

Η απάντηση του Πρωθυπουργού είναι να ”τρομοκρατήσει” τους πολίτες ενόψει ευρωεκλογών με την δήθεν απειλή της χρεοκοπίας αν μειώσει τον ΦΠΑ ή ενισχύσει ουσιαστικά τα εισοδήματα.
Την ώρα που και οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στα πράσινα τιμολόγια, που έχει επιλέξει η πλειοψηφία των καταναλωτών, εκτοξεύονται σε ποσοστά 8-70%.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
︎Μην γελιόμαστε το που δίνονται τα χρήματα είναι θέμα καθαρά πολιτικών επιλογών και μόνο.
Οι Κυβερνητικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές εξυπηρετούν τα συμφέροντα πολυεθνικών και εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων, είναι υπεύθυνες για την ακρίβεια, καθώς και οι πολιτικοί διαχειριστές αυτών των συμφερόντων είναι το Κυβερνητικό Επιτελείο.

ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Η παγίωση της επιβολής των ολιγοπωλιακών τιμών με τις υπερ/υπό-τιμολογήσεις, , οι συμφωνίες με τα Σούπερ-Μάρκετ στην τιμολόγηση κ.ά. τρόπους στρέβλωσης του ανταγωνισμού υπέρ των καρτέλ, οι υψηλοί έμμεσοι φόροι κατανάλωσης, κυρίως ΦΠΑ, σε βασικά είδη, οι προνομιακές ρυθμίσεις των οικονομικά ισχυρών ,η τραπεζική απληστία ευθύνονται για το τέρας της ακρίβειας.

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ
︎Ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης.
︎Μείωση ΦΠΑ και ΕΦΚ και αύξηση της φορολογίας των υπερκερδών.
︎Εφαρμογή συστηματικού ελέγχου τιμών και ουσιαστική ενεργοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

ΥΠΕΡΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ
Την περίοδο Ιανουαρίου- Απριλίου 2024, το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 22,508 δις. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,311 δις ευρώ ή 11,4% έναντι του στόχου.

ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ”ΕΤΟΙΜΑ”
Από τον Δεκέμβριο του 2023 μέχρι τον Απρίλιο του 2024 έχουν φύγει από τις καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα 4,105 δις. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ