Η Ελβετία θα συλλάβει Ισραηλινούς υπουργούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελβετία θα συλλάβει μέλη της κυβέρνησης του Ισραήλ και της Χαμάς εάν έρθουν στην Ελβετία, αφ’ όσον το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) αποφασίσει να εκδώσει ένταλμα σύλληψής τους. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του κοινοβουλίου της χώρας.

«Η Ελβετία θα εκπληρώσει τις διεθνείς της υποχρεώσεις εάν το ΔΠΔ εκδώσει εντάλματα σύλληψης για μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης και τους ηγέτες της Χαμάς. Η κυβέρνηση ανέλαβε αυτή τη δέσμευση τη Δευτέρα ως απάντηση σε πολλές ερωτήσεις βουλευτών», αναφέρει το έγγραφο.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) Καρίμ Χαν ανακοίνωσε ότι υποβάλλει αίτηση στο Προδικαστικό Τμήμα για την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ.

 Στη δήλωσή του, σημείωσε ότι είναι υπεύθυνοι «για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» που έχουν διαπραχθεί από τον Οκτώβριο του 2023.

Ο εισαγγελέας ζήτησε επίσης να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τον ηγέτη της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Γιαχία Σινγουάρ, τον διοικητή της στρατιωτικής πτέρυγας των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ, Μοχάμεντ Αντ-Ντέιφα, και τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ