Επίθεση στην Ισραηλινή πρεσβεία στο Βουκουρέστι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας άνδρας με συριακή υπηκοότητα πέταξε ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό στην είσοδο της πρεσβείας του Ισραήλ και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί.

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από πράκτορες της Αντιτρομοκρατικής Ταξιαρχίας των Ρουμανικών Υπηρεσιών Ασφαλείας.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στην αστυνομία για ανάκριση. Παρά του ότι οι ρουμανικές αρχές ανέφεραν ότι η δράση του άνδρα στην πρεσβεία του Ισραήλ, δεν έχει σχέση με τον πόλεμο που κάνει στη Γάζα, εντούτοις η ισραηλινή πρεσβεία κράτησε επιφυλάξεις αναφέροντας ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η εν λόγω επίθεση να είναι πράξη τρομοκρατίας.

Ο Ρουβέν Αζάρ, πρεσβευτής του Ισραήλ στη Ρουμανία δήλωσε στα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης:

Η τρομοκρατία δεν έχει σύνορα. Σήμερα, ένας βίαιος εξτρεμιστής πέταξε βόμβα μολότοφ κοντά στην πρεσβεία μας, την Πρεσβεία του Ισραήλ στο Βουκουρέστι. Χάρη στη γρήγορη αντίδραση των ρουμανικών δυνάμεων ασφαλείας και της Αστυνομίας, ο άνδρας συνελήφθη και οδηγήθηκε σε ανακρίσεις.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε ασφαλείς, είμαστε χαρούμενοι και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση της Ρουμανίας για την ανάπτυξη των εξαιρετικών σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ρουμανίας. Ούτε εμείς ούτε η Ρουμανία θα παραδοθούμε ποτέ στην τρομοκρατία. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για το καλό των λαών μας και θα τα καταφέρουμε. Με το ξέσπασμα της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, η ασφάλεια στην ισραηλινή πρεσβεία στο Βουκουρέστι αυξήθηκε και ο βαθμός συναγερμού ανέβηκε στο μέγιστο επίπεδο».

Ο Σύρος πιάστηκε αμέσως μετά την ρίψη της μολότοφ, ο άνδρας ακινητοποιήθηκε από τις αρχές και δεν θέλησε να συνεργαστεί με τις αρχές «Πριν από την άφιξη της αστυνομίας, ακινητοποιήθηκε από την Αντιτρομοκρατική Ταξιαρχία της Ρουμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών», αναφέρουν επίσης οι αρχές.

 Επίσης, εργαζόμενοι της Ρουμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που διασφάλιζαν την ασφάλεια του ιδρύματος, προχώρησαν στην κατάσβεση της φωτιάς, προκαλώντας ζημιές σε αφίσα στην πόρτα, χωρίς να καταγραφούν άλλες υλικές ή άλλες ζημιές.

Οι δραστηριότητες είναι σε εξέλιξη. Οι έρευνες συνεχίζονται από αστυνομικούς του 14ου Αστυνομικού Τμήματος, για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το συμβάν, γράφει η ρουμανική Digi24.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ