Μεγαλοεπενδυτές με μηδέν ευρώ ο Αχιλλέας Νταβέλης και ο Mr. Chipita

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΕΒ και ο κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη έφτιαξαν πρότζεκτ χωρίς καμία ιδία συμμετοχή. Μαθήματα επιχειρηματικότητας για το πώς μπορεί κάποιος να γίνει εργοστασιάρχης με μηδέν ευρώ κεφάλαιο, 54% επιδότηση και 46% δάνειο.

Του Βασίλη Γαλούπη απο το datajournalists.co.uk

Στον σύγχρονο κόσμο οι μπίζνες είναι μια σχετική έννοια. Άλλοτε απαιτούν κεφάλαιο για ένα επιχειρηματικό βήμα, άλλοτε ούτε ευρώ. Όπως στην Ελλάδα που μπορεί κάποιος να βρεθεί, νόμιμα, με εργοστάσιο αξίας εκατομμυρίων έχοντας κάνει μηδενική επένδυση! Ίσως να μην μπορεί ο καθένας να το καταφέρει, αλλά όποιος γνωρίζει τους κανόνες του παιχνιδιού έχει την δυνατότητα να κάνει μπίζνες με τα λεφτά των… άλλων!

Στις 26 Απριλίου 2024 αναρτήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης η «ολοκλήρωση – οριστικοποίηση του κόστους και πιστοποίηση έναρξης παραγωγικής λειτουργίας επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «Larisa Face Cover A.E.» στο καθεστώς ενίσχυσης επιχειρηματικότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Η συγκεκριμένη παραγωγική μονάδα βρίσκεται στην Λάρισα, στον δήμο Κιλελέρ, και παράγει φίλτρα μασκών τύπου meltblown. Το συνολικό κόστος του επενδυτικού σχεδίου ήταν 4,196 εκατ. ευρώ. Πόσα απ’ αυτά τα χρήματα έβαλαν ως επένδυση οι μέτοχοι της εταιρείας; Μηδέν! Συνεχίστε την ανάγνωση.

  1. Πρόκειται για τον ίδιο κουμπάρο (!) που ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης είχε φροντίσει το 2020 να του εξασφαλίσει μηχάνημα για παραγωγή μασκών λόγω covid ντε και καλά, μιας και ο ειδικός επικεφαλής Τσιόδρας ξαφνικά – και όλως τυχαίως – «άλλαξε» γνώμη και ζήτησε υποχρεωτικότητα της μάσκας!
    https://www.documentonews.gr/article/oi-maskes-eginan-anagkaies-kai-tis-kataskeyazei-filos-ths-oikogeneias-mhtsotakh

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ