Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Ένα πρωτοφανές αεροπορικό δίκτυο: Πως στάλθηκαν τεράστιες ποσότητες όπλων από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ (και μέσω Αλεξανδρούπολης)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με ανοιχτές αναφορές, πάνω από εκατό αεροπλάνα από αμερικανικές βάσεις σε όλο τον κόσμο προσγειώθηκαν στη βάση της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στο Ναμπατίμ, γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.

Πηγές πληροφοριών τονίζουν ότι οι ΗΠΑ έστειλαν δεκάδες χιλιάδες οβίδες, συστήματα καθοδήγησης, πυραύλους και όπλα στο Iron Dome.

Ανοιχτές πηγές αποκαλύπτουν ένα άνευ προηγουμένου εναέριο κομβόι, που συνεχίζεται εδώ από την αρχή του πολέμου με τη Χαμάς, μέσω του οποίου μεταφέρονται αμερικανικοί οπλισμοί στο Ισραήλ σε τεράστια κλίμακα – από βάσεις στις ΗΠΑ και τα στρατηγικά του αποθέματα σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στις ΗΠΑ ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν μετέφερε κρυφά όπλα στο Ισραήλ, σε περισσότερες από εκατό συναλλαγές από το ξέσπασμα των μαχών στη Γάζα, σύμφωνα με δημοσιεύματα της Wall Street Journal και της Washington Post, οι αποστολές περιελάμβαναν δεκάδες χιλιάδες βλήματα 155 mm, δεκάδες χιλιάδες συστήματα καθοδήγησης βομβών (JDAM), πυραύλους αέρος-εδάφους Hellfire, drones, οπλισμό Iron Dome και άλλα. Οι συμφωνίες, σύμφωνα με τους νομοθέτες που ενημερώθηκαν για το θέμα, δεν σχολιάστηκαν επειδή η τιμή του καθενός ήταν σχετικά χαμηλή και δεν απαιτούσαν αναφορά στο Κογκρέσο.

Αυτό που δεν πέρασε απαρατήρητο ήταν η εκτεταμένη εμβέλεια της αερομεταφοράς στο Ισραήλ

Σύμφωνα με ιστότοπους παρακολούθησης αεροσκαφών, από την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς, τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ στο βορρά και την απάντηση του IDF στη Γάζα και τον Λίβανο, τουλάχιστον 140 βαρέα μεταγωγικά αεροσκάφη έχουν προσγειωθεί στο Ισραήλ που απογειώθηκαν από αμερικανικές βάσεις σε όλο τον κόσμο και μετέφεραν εξοπλισμό κυρίως στην αεροπορική βάση Ναμπατίμ στο νότο. Ακόμη, όπλα και πρόσθετος εξοπλισμός έφτασε στο Ισραήλ με πολλά φορτηγά πλοία.

Πάνω από 80 αεροσκάφη C-17 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έχουν προσγειωθεί στο Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου, τα περισσότερα από αυτά στο Ναμπατίμ.

Προέρχονταν κυρίως από τη βάση Ντόβερ στις ΗΠΑ, την αμερικανική βάση Ραμστάιν στη Γερμανία ή το Αλ Οντέιντ στο Κατάρ, τη μεγαλύτερη αμερικανική βάση στη Μέση Ανατολή, όπου βρίσκεται το μπροστινό αρχηγείο της Κεντρικής Διοίκησης του αμερικανικού στρατού (CENTCOM).

Φωτογραφίες και βίντεο που διανεμήθηκαν από τα υπουργεία Άμυνας του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών έδειξαν ότι αυτά τα αεροπλάνα με όπλα πετούσαν προς το Ισραήλ. Ένας μικρός αριθμός αεροπλάνων C-17 που προσγειώθηκαν στο Ισραήλ χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Άμυνας, και ανώτερων στρατιωτικών αξιωματούχων στα ταξίδια τους στη Μέση Ανατολή, καθώς και για την επιμελητεία της επίσκεψης Μπάιντεν τον Οκτώβριο στο Ισραήλ.

Ο όγκος των αμερικανικών εμπορευματικών πτήσεων ήταν σημαντικά υψηλός τους πρώτους τρεις μήνες του πολέμου και μειώθηκε τους τελευταίους δύο μήνες.

Τα μεταγωγικά αεροσκάφη της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, τα Hercules και Rams, έχουν επίσης τεκμηριωθεί να προσγειώνονται τους τελευταίους μήνες στις ίδιες βάσεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Ένα φορτηγό αεροπλάνο 747 που ανήκε στην Challenge Airlines Israel (πρώην KAL) τεκμηριώθηκε, σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, πραγματοποιώντας τουλάχιστον 30 πτήσεις από τη βάση του Ντόβερ στις ΗΠΑ προς το Ναμπατίμ στη μεταφορά όπλων και ο ρυθμος των πτήσεων αυτών δεν έχει σταματήσει  τους τελευταίους δύο μήνες.

%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B156%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%BD%CE%BE%CE%B3%CE%B42

Δεκάδες πτήσεις της Challenge Airlines Israel (πρώην KAL) από τη βάση του Ντόβερ στο Ναμπατίμ Φωτογραφία: Icarus

747 φορτηγά αεροπλάνα των National Airlines, Western Global, Kalita Air και Atlas Air, πραγματοποίησαν πάνω από 30 ναυλωμένες πτήσεις για την Διοίκηση Αερομεταφορών των ΗΠΑ στη βάση Ναμπατίμ – από τις βάσεις Ντόβερ, Τίνκερ και ΜακΓκουάιρ στις ΗΠΑ, από την αμερικανική βάση Σιγκονέλα στην Ιταλία.

Και από την Αλεξανδρούπολη

 Τουλάχιστον 11 πτήσεις προσγειώθηκαν στο Ναμπατίμ από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, στα σύνορα της Τουρκίας, σύμφωνα με πηγές στην Ελλάδα, το πεδίο αυτό χρησιμοποιείται από τον αμερικανικό στρατό, μεταξύ άλλων, για τη μεταφορά οπλισμού και εξοπλισμού σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Αυτές οι πτήσεις σταμάτησαν σχεδόν εντελώς τους τελευταίους δύο μήνες.

%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B156%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%BD%CE%BE%CE%B3%CE%B423

Βολές 155 χιλιοστών καθ’ οδόν προς το Ισραήλ Φωτογραφία: US Air Force / Edgar Grimaldo

Σύμφωνα με τις ανοιχτές πηγές, 747 φορτηγά αεροσκάφη της National Airlines και της Challenge Airlines του Ισραήλ πραγματοποίησαν επίσης 11 πτήσεις από το Γκουάμ, τη στρατηγική βάση των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό, και από δύο βάσεις των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα, το Osan και το Konsan.

Τα υπόλοιπα στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν είναι πιθανό ότι αυτές οι πτήσεις χρησιμοποιήθηκαν για να γεμίσουν τις αμερικανικές αποθήκες έκτακτης ανάγκης στο Ισραήλ, από τις οποίες αφαιρέθηκαν δεκάδες χιλιάδες οβίδες κατά τη διάρκεια του 2023 και στάλθηκαν στην Ουκρανία για τις ανάγκες του πολέμου κατά της Ρωσίας.

Άλλες 70 πτήσεις της Εθνικής εταιρείας και είκοσι πτήσεις της εταιρείας Silkway από το Αζερμπαϊτζάν προσγειώθηκαν στο Ισραήλ από το ξέσπασμα του πολέμου.

Μερικά από αυτά, προφανώς, είναι φορτηγά αεροπλάνα πλήρως μισθωμένα από το Υπουργείο Άμυνας.

Μετέφεραν πολλά φορτία στο Ισραήλ και στο αεροδρόμιο Ραμόν κοντά στο Εϊλάτ, κυρίως από τη Λιέγη στο Βέλγιο, τη Νέα Υόρκη. Οι επιτροπές των λιμενικών στο Βέλγιο ισχυρίστηκαν στην αρχή του πολέμου ότι αμερικανικά όπλα στο Ισραήλ μεταφέρονταν μέσω του αεροδρομίου της Λιέγης.

Επιπλέον, εκατοντάδες πτήσεις της Alang Airlines το Ισραήλ μετέφεραν φορτία κυρίως από το Βέλγιο και το Χονγκ Κονγκ σε τακτικές επιβατικές πτήσεις που μειώθηκαν δραματικά με το ξέσπασμα του πολέμου.

Το εναέριο τρένο προς το Ισραήλ είναι μόνο μέρος ενός τεράστιου συστήματος μεταφορών που λειτουργούσαν οι ΗΠΑ από το ξέσπασμα του πολέμου, στο οποίο μετέφεραν τεράστιες ποσότητες οπλισμού, εξοπλισμού και δυνάμεων σε ολόκληρη την περιοχή:

Από Ελλάδα και Κύπρο, μέσω Ιορδανίας, Ιράκ, Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Μπαχρέιν, στο Τζιμπουτί χρησιμοποιώντας εκατοντάδες στρατιωτικά και πολιτικά αεροπλάνα, όπου οι διεθνείς δυνάμεις είναι πλέον συγκεντρωμένες σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την επιθετικότητα των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.

The Hellenic Information Team

  1. Αγαπημένοι σύμμαχοι, πιστοί εταίροι, εξαίρετοι φίλοι , καλοπληρωτές στους εξοπλισμούς
    και προπληρωμένο το χρέος στο Δ.Ν.Τ.
    Δεδομένοι πέραν υποψίας, ψωμί -ελιά και προστάτες δια παντός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ