Ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατός του ΝΑΤΟ διαφωνεί για τη συμμετοχή της συμμαχίας στον πόλεμο της Ουκρανίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι η χώρα του απορρίπτει τη «συμμετοχή» του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία, μετά από άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην Πράγα, γράφει η αραβόφωνη ιστοσελίδα της Ουάσιγκτον Al Hurra.

Ο Τούρκος υπουργός δήλωσε: «Υποστηρίζουμε τη συνεχιζόμενη βοήθεια προς την Ουκρανία και την ικανότητα της Ουκρανίας να διασφαλίσει την αποτροπή, αλλά δεν θέλουμε να συμμετάσχει το ΝΑΤΟ σε αυτόν τον πόλεμο».

Πρόσθεσε ότι για την Άγκυρα, «άλλο πράγμα είναι η υποστήριξη της Ουκρανίας για τη διασφάλιση της εδαφικής της ακεραιότητας και η απελευθέρωση των εδαφών της και άλλο η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο», προειδοποιώντας για «τον κίνδυνο (της σύγκρουσης) να επεκταθεί σε περιφερειακό επίπεδο και (το ξέσπασμα ) μεγαλύτερων κρίσεων».

Την Πέμπτη, η Ουάσιγκτον έδωσε το πράσινο φως στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για να υπερασπιστεί την περιοχή του Χάρκοβο στα σύνορα με τη Ρωσία, ξεπερνώντας τους φόβους της ότι επιτρέποντας τέτοιου είδους χτυπήματα μπορεί να παρασύρει το ΝΑΤΟ σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θεώρησε ότι το αμερικανικό πράσινο φως για το Κίεβο να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα υπό συνθήκες, σε χτυπήματα εντός της Ρωσίας, αποτελεί «βήμα μπροστά».

AFP

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ