Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Σέρβος Πατριάρχης τέλεσε λειτουργία κατά του “Βούλγαρου κατακτητή”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τους τελευταίους μήνες δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα χωρίς οι αρχές του Βελιγραδίου να προωθήσουν με κάποια μορφή ρητορική μίσους κατά των Βουλγάρων», γράφουν σήμερα τα βουλγαρικά media.

Ο Σέρβος Πατριάρχης Πορφύριος προσχώρησε προσωπικά στην αντιβουλγαρική εκστρατεία στο Βελιγράδι, τελώντας τη λειτουργία για τους λεγόμενους «Σουρδουλομάρτυρες», αναφέρει το BGNES.

Ο επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (SPC) συμμετείχε στον εορτασμό των «100 χρόνων από τον αγιασμό του μνημείου οστεοφυλάκιου των Σουρδουλισσών μαρτύρων». Τον Πορφύριο υποδέχθηκαν πολυάριθμοι κληρικοί.

Σήμερα στη Σουρντουλίτσα αναμένεται να είναι και ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Μετά τη λειτουργία μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η ομάδα της τελετής αναχώρησε για τη Βαθιά Κοιλάδα.

«Εκεί βρίσκεται το μνημείο οστεοφυλάκιο, όπου φυλάσσονται τα λείψανα των θυμάτων που σκότωσε ο Βούλγαρος κατακτητής το 1915», γράφουν τα σερβικά ΜΜΕ.

Η 29η Μαΐου έχει αγιοποιηθεί από την Ορθόδοξη Εκκλησία ως ημέρα δοξασμού των «Σουρδουλομαρτύρων».

Ο Σέρβος πατριάρχης είναι στενός φίλος και πιστός σύμμαχος του Σέρβου προέδρου στην εφαρμογή της πολιτικής αποσταθεροποίησης των Δυτικών Βαλκανίων, μεταξύ άλλων μέσω της παραχάραξης της ιστορίας, τονίζει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

Τους τελευταίους μήνες δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα χωρίς οι αρχές του Βελιγραδίου να διεγείρουν με κάποια μορφή τη γλώσσα μίσους κατά των Βουλγάρων με κατασκευασμένους ισχυρισμούς για «βουλγαρικά εγκλήματα και κατοχή» κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το καθεστώς Βούτσιτς έχει προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων επίσημες επιστημονικές συνεδριάσεις, τη δημιουργία του Οστεοφυλάκιου, του Memorial House, την εκτύπωση ενός ιωβηλαίου γραμματοσήμου, μια συναυλία ιερής μουσικής, την προβολή μιας ταινίας για τους «Μάρτυρες Surdulisa », και τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ.

Το πιο αποκρουστικό κομμάτι, όμως, σχετίζεται με τον μαθητικό διαγωνισμό για παιδιά 7-8 τάξεων και λυκείων, που πρέπει να γράψουν για τα «βουλγαρικά εγκλήματα και κατοχή», με τα οποία αρχίζει να καλλιεργείται μίσος προς τους Βούλγαρους στον δυτικό γείτονά μας καταλήγει το δημοσίευμα.

bgnes

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ