Αίγυπτος: Σε κινεζο-αραβικό φόρουμ ο Σίσι ζητά μια συνολική λύση του Παλαιστινιακού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι δήλωσε ότι δεν υπάρχει τρόπος να επιτευχθεί η επιθυμητή περιφερειακή και διεθνής ειρήνη και σταθερότητα παρά μόνο μέσω της συνολικής αντιμετώπισης των ριζών του παλαιστινιακού ζητήματος.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια του Φόρουμ Αραβο-Κινεζικής Συνεργασίας την Πέμπτη, ο Αλ Σίσι τόνισε τη σημασία της εκπλήρωσης των ευθυνών της διεθνούς κοινότητας για την εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Εξήγησε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν όλες οι απόπειρες αναγκαστικής εκτόπισης του παλαιστινιακού λαού, καλώντας όλα τα ενεργά μέρη της διεθνούς κοινότητας να φέρουν εις πέρας τις ηθικές και νομικές τους ευθύνες για να σταματήσουν τον βίαιο ισραηλινό πόλεμο.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να εργαστεί χωρίς καθυστέρηση για την εφαρμογή άμεσης και βιώσιμης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, να τεθεί τέλος στην ισραηλινή πολιορκία και να αντιμετωπίσει όλες τις προσπάθειες βίαιου εκτοπισμού Παλαιστινίων από τα εδάφη τους.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος εξήρε την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ του Πεκίνου και των εθιμικών κρατών σε όλους τους τομείς και εκτίμησε τη θέση της Κίνας για υποστήριξη της παλαιστινιακής υπόθεσης και της κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

sisi 4567gghhjfdf3 1

Ο Σίσι δήλωσε ότι αισθάνθηκε μια ειλικρινή επιθυμία να ενισχύσει τις «αραβο-κινεζικές» σχέσεις και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην απτή θετική δυναμική που θα παράγει το έργο του φόρουμ, σημειώνοντας ότι η τακτική περιοδική διεξαγωγή του φόρουμ αντικατοπτρίζει την αμοιβαία θέληση για ενίσχυση στις Αραβο-κινεζικές θεσμικές σχέσεις.

Ανησυχία για τα ύδατα του Νείλου

Συνέχισε: «Είμαστε πρόθυμοι να ενισχύσουμε τις πτυχές της κοινής τεχνικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που σχετίζονται με την παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση, τη μεταφορά και τον εντοπισμό τεχνολογίας, την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και τη διασφάλιση της ασφάλειας των υδάτων».

Τόνισε τη σημασία της τοποθέτησης του θέματος της αραβικής ασφάλειας των υδάτων στην κορυφή των προτεραιοτήτων για μελλοντική συνεργασία, δεδομένων των κινδύνων που εγκυμονεί το ζήτημα που ισοδυναμούν με υπαρξιακή απειλή.

Ο Αλ Σίσι σημείωσε ότι η Αίγυπτος έχει καλέσει την κυβέρνηση της Αιθιοπίας για περισσότερα από δέκα χρόνια να δεσμευτεί με τη δέουσα καλή πίστη με την Αίγυπτο και το Σουδάν, να καταλήξει σε μια δεσμευτική νομική συμφωνία, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει τίποτα που θα παραβίαζε την ασφάλεια και τη σταθερότητα των χωρών και των λαών τους.

Το Φόρουμ Συνεργασίας Κίνας-Αραβίας

sisi 4567gghhjfdf34

Το Φόρουμ Αραβο-Κινεζικής Συνεργασίας είναι μια πλατφόρμα για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ των αραβικών χωρών και της Κίνας και την εμβάθυνση της αμοιβαίας κατανόησης και της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια, το Φόρουμ συνέβαλε στην εμβάθυνση αυτής της συνεργασίας σε πολλούς τομείς, εγκαινιάζοντας διάφορους μηχανισμούς που βοήθησαν στην επίτευξη αυτού του στόχου – στο πλαίσιο του Φόρουμ – αποτελεί μια από τις πιο εξέχουσες και επιτυχημένες εμπειρίες της υπερ – περιφερειακής συνεργασίας.

Al Qahera Akhbar

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ