Το Πανελλήνιο Περιοδικό Πατρινόραμα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Δημήτρη και Μαρίας Δελιβάνη και τον Σύλλογο Νέων Καλλιτεχνών Πατρών παρουσιάζουν το βιβλίο της πρώτης γυναίκας Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κ Μαρίας Νεγρεπόντη Δελιβάνη με τίτλο «Η Ελλάδα που Ματώνει», από τις εκδόσεις Μπαρμπουνάκη.
Η εκδήλωση, που υποστηρίζεται από το βιβλιοπωλείο discover θα λάβει χώρα στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό της Πάτρας την Τετάρτη 22 Μαΐου και ώρα 19:00.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν
Πέτρος Γρουμπός
Ομότιμος . Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών
Χρήστος Μπούρας
Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών
Ανδρέας Παπακυριακόπουλος
Τεως Διεθυντής ενημέρωσης ΥΠΕΘΑ
Γεώργιος Χαρβαλιάς
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος και συγγραφέας
Και η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη
Την εκδήλωση θα συντονίσει
ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση
Σε Γ’ Έκδοση, το βιβλίο με τίτλο “Για την Ελλάδα που ματώνει”, ρίχνει φως στο κυρίαρχο πρόβλημα του νεοελληνικού κράτους, που είναι η υποτέλεια. Μέσα από τα πολυάριθμα και επίκαιρα άρθρα του, της Ελλάδας, πο, επί 202 συναπτά χρόνια, δεν κατόρθωσε, δεν επιτράπηκε να αποκτήσει εθνική ανεξαρτησία. Το μαύρο σύννεφο μιας ακραίας υποτέλειας, που επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο με τα εγκληματικού περιεχομένου μνημόνια, υποχρεώνει την πατρίδα μας, εκτός ελάχιστων φωτεινών εξαιρέσεων, να περνά τα διεθνή συμφέροντα πάνω από τα εθνικά, ακόμη και όταν αυτή η προτίμηση καταστρέφει το σύνολο των θετικών προοπτικών της. Το ιδιότυπο αυτό αποικιοκρατικό καθεστώς, κατά κυριεύει όλες τις εκφάνσεις του ελληνικού κράτους, απομυζώντας κάθε ικμάδα και κάθε αναπτυξιακή του δυνατότητα. Η απεικόνιση του μακροχρόνιου αυτού ελληνικού δράματος επιχειρείται μέσα από την ανάλυση επιλεγμένων συμβάντων, αποφάσεων ή παραλείψεων σε επίπεδο εθνικό, πολιτικό, οικονομικό, νομισματικό, δημογραφικό/μεταναστευτικό, εξωτερικής πολιτικής, αλλά και παραίτησης από δικαιωματικές διεκδικήσεις, όπως αυτή περιέχεται στα έξι κεφάλαια του ανά χείρας βιβλίου. Καθώς η συνέχιση της ίδιας καταστροφικής πορείας στα χρόνια που έρχονται, οδηγεί την Ελλάδα, με απόλυτη δυστυχώς βεβαιότητα, σε πλήρη εξαφάνισή της από προσώπου Γης, ελπίζεται ότι το περιεχόμενο του ανά χείρας έργου θα συμβάλλει, αρχικά στην ευρύτερη συνειδητοποίηση αυτού του θανάσιμου κινδύνου, και στη συνέχεια στην έγκαιρη αποτροπή του