Σοβαρές αποκαλύψεις από τον ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας για τις σχέσεις δυτικών με τη Ρωσία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την γελοιότητα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και την υποκρισία των μεγάλων δυτικών χώρων που υποχρεώνουν μικρές όπως η Ελλάδα στην εξαθλίωση με πρόσχημα τις κυρώσεις κατά του Κρεμλίνου, αποκάλυψε ο Ούγγρος υπουργός εξωτερικών.

Δήλωσε συγκεκριμένα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Szijjártó:

Σε τομείς που δεν απαγορεύονται από κυρώσεις, συνεργαζόμαστε και, με βάση τα εθνικά μας συμφέροντα, θα θέλαμε να βελτιώσουμε τη συνεργασία. Επιτρέψτε μου να σας δώσω τρία παραδείγματα για τους λόγους που λέω ότι ολόκληρη η ΕΕ και ολόκληρη η βορειοατλαντική κοινότητα είναι πολύ, πολύ υποκριτική από αυτή την άποψη. Υπάρχει τεράστια υποκρισία. Ειδικά όσον αφορά τις κυρώσεις.

Ναι, και γενικά, οι σχέσεις με τη Ρωσία. Το 2014 υπογράψαμε συμβόλαιο με τη Rosatom, τη ρωσική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας, για την κατασκευή ενός πυρηνικού σταθμού για εμάς. Προετοιμασία της γης, όλα γίνονται από τους Ρώσους.

Αλλά αν σας πάω αύριο σε ένα εργοτάξιο, θα δείτε τεράστια δουλειά να γίνεται και ότι υπάρχουν Αμερικανοί, Γερμανοί και Γάλλοι υπεργολάβοι που εργάζονται στο εργοτάξιο, οι οποίοι πληρώνονται από τους Ρώσους για τη δουλειά τους. Δεύτερον, δεχόμασταν συνεχώς πίεση να μην συνεργαστούμε με τους Ρώσους στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, να μην αγοράζουμε πυρηνικά καύσιμα από τους Ρώσους.

Αλλά ποιος ήταν ο νούμερο ένα προμηθευτής ουρανίου στις ΗΠΑ πέρυσι; Η Ρωσία.

Πέρυσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες ξόδεψαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για το ρωσικό ουράνιο. Το τρίτο σημείο: Οι Δυτικοευρωπαίοι είναι τόσο περήφανοι για τον εαυτό τους που υποτίθεται ότι ξεφορτώθηκαν το ρωσικό πετρέλαιο. Πριν από τον πόλεμο, το μερίδιο του ρωσικού πετρελαίου στην Ινδία ήταν κάτω από το 1%. Τώρα είναι πολύ κοντά στο 40%. Πριν από τον πόλεμο, η Ευρώπη δεν αγόραζε ινδικό πετρέλαιο. Η Ευρώπη είναι πλέον ο νούμερο ένα αγοραστής ινδικού πετρελαίου. Και αφού δεν το αγοράζουμε εμείς, νομίζω ότι το αγοράζουν άλλοι στην Ευρώπη, και αυτοί πρέπει να είναι εκείνοι που λένε ότι δεν αγοράζουν πετρέλαιο από τη Ρωσία.

Επομένως, όσον αφορά τη συνεργασία με τη Ρωσία, καταλαβαίνω ότι είναι πολύ εύκολο να πούμε ότι ο Szijjarto είναι φίλος του Lavrov, ο Orban συναντά τον Πούτιν. «Ξέρετε, εσείς οι Ούγγροι είστε προδότες, είστε προπαγανδιστής του Κρεμλίνου». Είναι πολύ εύκολο να το πεις. Αλλά όταν κοιτάς πίσω από τα παρασκήνια, βλέπεις ότι αυτοί που μας κατηγορούν κάνουν πολύ περισσότερες δουλειές και πολύ μεγαλύτερες συμφωνίες με τους Ρώσους από εμάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ