Eurovision 2024: Ο κόσμος ψήφισε την Κροατία, αλλά οι επιτροπές εξέλεξαν την Ελβετία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελβετία κατέκτησε την πρωτιά στην Eurovision 2024, με την Ελλάδα μέσω της Μαρίνας Σάττι να τερματίζει στην 11η θέση

Ο κόσμος ψήφισε την Κροατία, αλλά οι επιτροπές εξέλεξαν την Ελβετία, σε μια Eurovision των γραφειοκρατών και όχι των λαών.

O μεγάλος τελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας ολοκληρώθηκε σε βραδιά ανατροπών και θρίλερ, με μεγάλη νικήτρια την Ελβετία με τον Nemo, που ήταν ανάμεσα στα φαβορί του φετινού διαγωνισμού με το τραγούδι «The Code».

Για τρίτη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 1988, η Ελβετία κατέκτησε την κορυφή. Το The Code κέρδισε κριτικές επιτροπές και κοινό, συγκεντρώνοντας συνολικά 591 βαθμούς και άφησε στην δεύτερη θέση την Κροατία και στην τρίτη την Ουκρανία.

Η Ελλάδα κατετάγη ενδέκατη, με το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι να μαζεύει 126 πόντους – 41 από τις επιτροπές και 85 από το κοινό. Η Κύπρος τερμάτισε 15η, συγκεντρώνοντας 78 βαθμούς.

Η Έλενα Παπαρίζου καλησπέρισε τους τηλεθεατές του πλανήτη για να ανακοινώσει το 12άρι της Ελλάδας. Ανταποδίδοντας το 12άρι της Ελβετίας, η Ελλάδα έδωσε τους 12 βαθμούς της στην Ελβετία. Στην Κύπρο, η Ελλάδα έδωσε 10 βαθμούς, ενώ στην Ιταλία 8.

stigmiotupo othonhs 190 015556

Από την στιγμή που η Σουηδία ήταν η διοργανώτρια χώρα της Eurovision 2024, ήταν αναμενόμενο ότι οι θρυλικοί ABBA θα κάνουν «κάπως» μία εμφάνιση επί σκηνής. Άλλωστε, το θρυλικό συγκρότημα που μεσουράνησε στα ’70s και ’80s χαρίζοντας μεγάλες επιτυχίες που ακούγονται μέχρι σήμερα, ενώ έχουν αποτελέσει και το soundtrack του «Mamma Mia» σε θέατρο και κινηματογράφο, είχαν νικήσει το 1974 την πρωτιά για λογαριασμό της σκανδιναβικής χώρας.

Τότε οι ABBA είχαν τραγουδήσει το κλασικό πλέον «Waterloo», το οποίο μόνο Βατερλώ δεν αποδείχθηκε, αφού εκτός του ότι αποτέλεσε νικητήριο τραγούδι για την Σουηδία, χαρίζοντάς της την πρώτη νίκη της στην ιστορία της Eurovision, έγινε τεράστια επιτυχία σε πολλές χώρες του κόσμου. Στον φετινό τελικό της Eurovision, μετά το τέλος του διαγωνιστικού μέρους οι ABBA ή μάλλον πιο σωστά τα ολογράμματά τους ανέβηκαν στη σκηνή του Malmo Arena και ήταν σαν να μην πέρασε μια ημέρα, ενθουσιάζοντας τους θεατές. Αφού μοιράστηκαν μερικές πληροφορίες από την τότε εμπειρία τους, τα ολογράμματα των μελών των ABBA – Ανιέτα Φέλτσκογκ, Μπιόρν Ουλβίους, Μπένι Άντερσον και Άνι-Φρίντ Λύνγκσταντ – τραγούδησαν το «Waterlοο» μαζί με τις παλαιότερες νικήτριες της Eurovision, Σαρλότε Περέλι, Καρόλα και Κοντσίτα Βουρστ.

Γδύθηκε επί σκηνής δικαιολογώντας τον τίτλο του τραγουδιού της Φινλανδίας στη φετινή Eurovision «Χωρίς κανόνες». Μία από τις εμφανίσεις που σίγουρα ξεχώρισαν στον μεγάλο τελικό της Eurovision ήταν αυτή της Φινλανδίας, καθώς ο Windows95Man… γδύθηκε επί σκηνής!

Ο Windows95 Man, πραγματικό όνομα Teemu Keisteri, περιγράφει τον εαυτό του ως «μια ενσάρκωση της δεκαετίας του ’90, που απελευθερώνει έναν άλλοτε δειλό οικογενειάρχη από την καθημερινότητά του». Ο χαρακτήρας Windows95Man γεννήθηκε το 2013, όταν ο Keisteri εμφανίστηκε στο Flow Festival. Ο ίδιος ανάγκασε τον σκηνοθέτη να «τρέχει» πίσω του, προκειμένου να καλύψει με όποιον τρόπο τις γυμνές του εικόνες. Η κίνηση του τραγουδιστή δικαιολογούσε τον τίτλο του τραγουδιού «No rules», δηλαδή «χωρίς κανόνες».

eurovision Finlandia1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ