Ισπανικό κόμμα καλεί σε μποϊκοτάζ του Ισραήλ στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ακροαριστερό κόμμα Sumar, μέλος της ισπανικής κυβέρνησης συνασπισμού, ξεκίνησε σήμερα μια αναφορά ζητώντας να αποκλειστεί το Ισραήλ από τον τελικό της Eurovision του Σαββάτου λόγω του πολέμου στη Γάζα.

«Υπογράψτε ΤΩΡΑ για να διώξετε το Ισραήλ από τη Eurovision, μην το αφήσετε να εμφανιστεί στον τελικό του Σαββάτου!»  Μέχρι το μεσημέρι η ηλεκτρονική αίτηση είχε 7.000 υπογραφές.

Με επικεφαλής την υπουργό Εργασίας Yolanda Díaz, το νούμερο τρία στην κυβέρνηση, το Σούμαρ τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU) έχασε «ένα σημαντικό μέρος του τακτικού κοινού της εκπομπής» επιτρέποντας στο Ισραήλ να συμμετέχει ενώ «ο στρατός του εξοντώνει τον παλαιστινιακό λαό και καταστρέφει τη χώρα του».

Γάλλος υπουργός καταδίκασε σήμερα το απόγευμα τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ κατά της συμμετοχής του Ισραήλ στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, κάνοντας έκκληση στην πολιτική να μείνει μακριά από αυτόν τον διαγωνισμό.

«Η πολιτική δεν έχει θέση στη Eurovision», δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ζαν-Νοέλ Μπαρό στην εφημερίδα Liberation.

Η πίεση για μποϊκοτάρισμα του Ισραήλ είναι «απαράδεκτη», είπε.

Ο Ισραηλινός τραγουδιστής Eden Golan, 20 ετών, προκρίθηκε χθες στον μεγάλο τελικό της Eurovision αυτού του Σαββατοκύριακου με το “Hurricane”, ένα τραγούδι που έχει αλλοιωθεί από την αρχική του έκδοση που παρέπεμπε στην επίθεση των μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Η Γερμανία δήλωσε σήμερα ότι οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ της ομάδας του Ισραήλ στη Eurovision ήταν «απαράδεκτες», αφού διαδηλωτές στη χώρα υποδοχής, Σουηδία, διαμαρτυρήθηκαν για τη συμμετοχή του Ισραήλ λόγω του πολέμου στη Γάζα.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Μάλμε για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη συμμετοχή του Ισραήλ.

Η Γερμανίδα υπουργός Πολιτισμού Claudia Roth δήλωσε ότι «οι εκκλήσεις για μποϊκοτάρισμα της συμμετοχής Ισραηλινών καλλιτεχνών σε πολιτιστικές εκδηλώσεις εκεί, όπως παντού στην Ευρώπη και τη Γερμανία, είναι απολύτως απαράδεκτες».

«Ειδικά σε αυτούς τους καιρούς, χρειαζόμαστε περισσότερη πολιτιστική συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και Ισραήλ», πρόσθεσε στην πλατφόρμα X.

«Τα αστέρια της Eurovision ειδικά από το Ισραήλ αντιπροσώπευαν — και εξακολουθούν να εκπροσωπούν — μια ανοιχτή και ποικιλόμορφη κοινωνία. «Ο αντισημιτισμός, το μίσος και η βία δεν έχουν θέση σε αυτό το σημαντικό μουσικό γεγονός».

(πρακτορεία)

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ