Καλαμάρια στη σχάρα με ζεστή πατατοσαλάτα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους τώρα τη Σαρακοστή, γι’ αυτό κι εμείς τα τιμάμε σε συνδυασμό με εποχιακά υλικά, που τόσο μας αρέσουν.

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια. Τα σχίζουμε και τα μαρινάρουμε σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο. Τα βάζουμε σε μια σχάρα που ακουμπάει σε ταψί και τα ψήνουμε στο καυτό γκριλ του φούρνου ή εναλλακτικά σε καυτό σχαροτήγανο για 2΄ από την κάθε πλευρά τους.

Βήμα 2

Πατατοσαλάτα: Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη σαλάτα βάζοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαριναριστούν.

Βήμα 3

Μόλις είναι έτοιμα τα καλαμάρια στα περίπου 5΄, τα βγάζουμε ζουμερά να μη μας στεγνώσουν, τα κόβουμε σε κομμάτια, τα μαρινάρουμε με λίγο λεμόνι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα πάνω από την πατατοσαλάτα.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: Μ. Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Studio M

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ