Κώστα Δημ Χρονόπουλου*
Συγγενείς και συνέλληνες για την τραγωδία στα Τέμπη θρηνωδούν ενώ κάποιοι –Κομματάνθρωποι – ανερυθρίαστα τυμβωρυχούν.
Η Εξεταστική Επιτροπή διερεύνησης της τραγωδίας των Τεμπών, απέτυχε στις εξετάσεις που έδωσε. Αναμενόμενο. Πως άλλωστε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά;. Ή πότε άλλοτε άραγε κατέληξε διαφορετικά;.
Συνεχίζεται η ίδια –διαχρονική – Νεοελληνική φαρσοκωμωδία, όπως ακριβώς συμβαίνει και σε άλλους τομείς / πεδία των ΝεοΕλλήνων φ α ι δ ρ ο λ ά γ ν ω ν* (με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις φοιτητικές εκλογές, όπου όλοι οι κ ο μ μ α τ ο κ α τ ε υ θ υ ν ό μ ε ν ο ι* φοιτητικοί σύλλογοι, είναι …. νικητές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εκδίδει έκαστος !…).
‘Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν. Πνευματικά –και ιδίως: κομματικά –δυσκοίλιοι Ε θ ν ο γ ο ν ε ί ς* (αντί του αναντίστοιχου , αναχρονιστικού: Εθνοπατέρες,) συγκρότησαν μια θνησιγενή Εξεταστική Επιτροπή. Τα αποτελέσματα γνωστά, αναμενόμενα, κ λ α υ σ ι γ ε λ α σ τ ι κ ά* (προξενούν κλαυσίγελω). Κρίμα!.
Στο μεταξύ 1.300.000 υπογραφές συγκεντρώθηκαν. Το Ευρωκοινοβούλιο ενημερώθηκε. Η χώρα διασύρθηκε. Είναι νωρίς για αποτίμηση των τελικών επιπτώσεων. Εκτιμώ πάντως πως έγιναν λάθος χειρισμοί από όλους τους ενδιαφερόμενους/εμπλεκόμενους. Κάτι που απογοητεύει τους πολίτες και απαξιώνει περαιτέρω το Κ.Σ (=Κομματικό Σύστημα) –πρώην Π.Σ (=Πολιτικό Σύστημα), στα μάτια των πολιτών. Βέβαια η ρίζα του κακού βρίσκεται –παραδοσιακά, διαχρονικά, α-πολιτικά και αντιδημοκρατικά στη διαβόητη: «Βουλευτική Ασυλία» και στην παράλογη: παραγραφή για μέλη του πολιτικοκομματικού κόσμου. Παλιά, πονεμένη, αγιάτρευτη (ακόμη;) ιστορία. Πηγή δεινών !.
Οι 1.300.000 υπογραφές, επιδιώκουν την ψήφιση νόμου για άρση της βουλευτικής /υπουργικής ασυλίας, ώστε να εκδικάζονται οι τυχόν ευθυνόμενοι, από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Έμπλεξαν πολλοί , άμεσα ή έμμεσα (κομματικά) ενδιαφερόμενοι: Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση, τέως Υπουργοί Συγκοινωνιών, ξένες εταιρείες Σιδηροδρόμων, πονεμένοι /χαροκαμένοι συγγενείς , που δικαιολογημένα ζητούν δικαίωση, διαλεύκανση και όχι συγκάλυψη , Ευρωκοινοβούλιο , Ε λ λ η ν ο β ο ύ λ ι ο και κάθε περίεργος, άσχετος, ή και νουνεχής πολίτης.
Το κουβάρι μπλέχτηκε και είναι εξαιρετικά δυσχερές να ξεμπλέξει. Αν υπήρχε στοιχειώδης λογική, αλλά και σεβασμός στην κοινή γνώμη θα είχαμε αποφύγει ετούτο το δυσάρεστο μπλέξιμο. Αν πχ:
– Δεν επέλεγαν τη λύση της Εξεταστικής Επιτροπής.
– Ο Υπουργός Συγκοινωνιών δήλωνε ότι αποχωρεί (έστω προσωρινά) και θέτει εαυτόν στην διάθεση της Δικαιοσύνης, έως ότου διαλευκανθεί /ξεκαθαρίσει η όλη υπόθεση και αποδοθούν ευθύνες σε κάθε ευθυνόμενο (και τον ίδιο φυσικά).
– Υπήρχε σεβασμός των (εκάστοτε) αξιωματούχων μας, τόσο προς τον πολίτη, όσο και προς το κόμμα, υπό τη σημαία του οποίου εξελέγει ο κάθε βουλευτής (σ.σ φρονώ ότι οι επιπτώσεις –και εκλογικά- θα είναι σοβαρές για την Κυβέρνηση).
– Σήμερα η κοινή γνώμη είναι μπερδεμένη και διχασμένη, αν μιλάει για συγκάλυψη ή όχι, αυτό οφείλεται σε πολιτικαντισμούς και στρεβλές κ ο μ μ α τ ο κ α τ ε υ θ υ ν ό μ ε ν ε ς* νοοτροπίες.
– Η (παρα)πληροφόρηση επικρατεί, τότε δημιουργεί σύγχυση στην κοινωνία και κανένα καλό δεν προοιωνίζεται αυτή η κατάσταση.
– Η έλλειψη δίκαιης και ισότιμης –με τους λοιπούς πολίτες- αντιμετώπιση των αρχόντων συνεχίσει να ισχύει, τότε να αναμένουμε περαιτέρω αρνητικές εξελίξεις.
– Δεν συνειδητοποιήσουμε (εξουσιαστές και εξουσιαζόμενοι) το μέγεθος των συνεπειών για την κοινωνία, πολιτεία, που επέρχονται από την εδραίωση των ανισοτήτων , την ανισοτιμία, την αντιδημοκρατικότητα, τότε ας μην εκπλαγούμε για τα δεινά που επέρχονται.
ΥΓ1. Τελικά κατετέθη πρόταση δυσπιστίας από την Αντιπολίτευση, ώστε, με …. «βουλευτικό δικαστήριο», να καταδικαστεί –πριν η Δικαιοσύνη αποφανθεί – η Κυβέρνηση (!). Περί αυτού προσεχώς.
ΥΓ2. Οι λέξεις με αστερίσκο (*) προέρχονται από το ΛΕΞΙΚΗΠΙΟ μου.
Ιατρός