Η αγορά αρχίζει δειλά δειλά και συγκρατημένα να κινείται ενόψει Καθαράς Δευτέρας! Από τα κρεατικά της Τσικνοπέμπτης μεταφερόμαστε στα θαλασσινά εδέσματα (και όχι μόνο) του σαρακοστιανού τραπεζιού, με το πέταγμα του χαρταετού…
Μόνο που για όλα αυτά θα παίξει μεγάλο ρόλο το πώς θα κυμανθούν οι τιμές των αγαθών στην αγορά.
Έχουν άλλωστε αρχίσει ήδη οι υπολογισμοί για το κόστος του σαρακοστιανού τραπεζιού από τους καταναλωτές και κατά πόσο το πορτοφόλι… φτάνει.
Με την Σαρακοστή προ των πυλών, οι τιμές σε θαλασσινά και ψάρια (και όχι μόνο) δείχνουν προς ώρας απλησίαστες, παίρνοντας την ανιούσα. Οι καταναλωτές τηρώντας την παράδοση και τα έθιμα ετοιμάζονται να έχουν στο τραπέζι τους τα καθιερωμένα των ημερών, με την τιμητική τους να έχει η λαγάνα, ο χαλβάς, ο ταραμάς κ. ά. Ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από τι θα δουν τελικώς στις ταμπέλες, ψάχνοντας για τις καλύτερες δυνατές προσφορές… της τελευταίας στιγμής!
Όλα κλίνουν στο ότι το φετινό σαρακοστιανό τραπέζι θα είναι ακριβότερο σε σχέση με πέρσι και με τις τιμές, ενδεικτικά, σε κάποια βασικά προϊόντα να έχουν διαμορφωθεί ως εξής:
–Λαγάνα (τμχ/750gr): 3€-3,50€ 3,15€- 3,70€ + 5%
–Χαλβάς (κιλό): 6€-15€ 7€-17,50€ έως +16%
–Ταραμοσαλάτα (κιλό): 7€-16€ 9€-18,60€ έως +28%
–Χταπόδι (κιλό): 19€ 20€ +5%
–Θράψαλο (κιλό): 8€ 10€ +25%
–Καλαμάρια (κιλό): 15€ 18€ +20%