Iδιαίτερη αίσθηση έκανε η αποκάλυψη της «δημοκρατίας» ότι στον Εβρο δημιουργείται ιατρείο τουρκικής εταιρίας με έδρα την Κωνσταντινούπολη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τελικά, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, γιατί όχι απλώς πολυιατρείο, αλλά ιδιωτικό νοσοκομείο και πολλές ακόμα δομές υγείας θέλουν να δημιουργήσουν οι Τούρκοι με το υποκατάστημα εταιρίας της Κωνσταντινούπολης που εγγράφηκε ήδη στο ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου Εβρου.
Μια απλή ανάγνωση της απόφασης εγγραφής στις 10 Ιανουαρίου 2024 ίδρυσης υποκαταστήματος αλλοδαπής Εταιρίας Περιορισμένης Ευθύνης (ΤΟΥΡΚΙΑ) με την επωνυμία ATERNA SAGLIK HIZMETLERI TICARET ΕΠΕ – ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ και έδρα την Κωνσταντινούπολη θα αποκαλύψει ότι δεν αναφέρεται απλώς σε πολυϊατρείο, αλλά επικαλούμενη σχετικό νόμο μπορεί να ασχοληθεί με πλήθος επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, που άμεσα ή έμμεσα αφορούν την Υγεία. Επισημαίνει συγκεκριμένα:
«Λαμβάνοντας τις απαραίτητες άδειες στο πλαίσιο των υφιστάμενων νόμων για το θέμα αυτό, μπορεί να ιδρύει ιδιωτικά νοσοκομεία, πολυϊατρεία, ιατρεία, κέντρα υγείας-ιατρικά κέντρα, καμπίνες υγείας, κέντρα οικογενειακής υγείας, κέντρα αιμοκάθαρσης, κέντρα αντιμετώπισης εγκαυμάτων, κέντρα οφθαλμολογίας για την παροχή πάσης φύσεως υπηρεσιών υγείας».
Σε αυτή τη φάση έγινε η ίδρυση του υποκαταστήματος Αλεξανδρούπολης της τουρκικής εταιρίας που έχει έδρα στην Κωνσταντινούπολη, ενώ σε δεύτερη φάση θα ζητήσει προφανώς τις απαραίτητες άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες,τοπικές αλλά και κεντρικές στα αρμόδια υπουργεία, για τις δραστηριότητες που θέλει να αναπτύξει στα θέματα Υγείας.
Οπως φαίνεται ξεκάθαρα, οι Τούρκοι που είναι μέτοχοι στην συγκεκριμένη εταιρία συμπεριέλαβαν σωρεία δραστηριοτήτων στους σκοπούς της. Ετσι έγινε και η εγγραφή της στο ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου Εβρου.
Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Εβρου για το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού μπορεί να βρίσκεται στα πρώτα στάδια η προσπάθεια των γειτόνων μας με την ίδρυση υποκαταστήματος στην Αλεξανδρούπολη από εταιρία της Κωνσταντινούπολης, αλλά επειδή αφορά τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας και δεν μιλάμε για Ελληνες ιδιώτες που σκοπεύουν να δημιουργήσουν κάτι τέτοιο, αλλά για Τούρκους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ασφαλώς δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από κανέναν.
Αναμένονται παραστάσεις διαμαρτυρίας των τοπικών εταιριών παροχής υγείας, άμεσα κιόλας, δεδομένου ότι το τουρκικό ιδιωτικό «νοσοκομείο» θα φιλοξενεί Πομάκους, μουσουλμάνους και φυσικά αυτοί που θα εργάζονται μέσα θα επιχειρήσουν να «τουρκοποιήσουν» τη Θράκη.
Ακούει κανείς στο υπουργείο Υγείας;