Η Ελλάδα αναζητά τρόπους ενίσχυσης των ναυτικών της δυνάμεων (Τουρκικό δημοσίευμα)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι πρέπει να αποκτήσουν τεχνολογία αυτόνομων πλοίων.

Υπενθυμίζοντας στην Τουρκία, ο Δένδιας είπε: «Δεν θέλουμε να είμαστε απλώς αγοραστές και καταναλωτές οπλικών συστημάτων».

Η διοίκηση της Αθήνας στοχεύει να αναπτύξει την αεροπορική, χερσαία και θαλάσσια ισχύ της.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι η Τουρκία είναι πολύ μπροστά τους, στον τομέα της αμυντικής και αεροδιαστημικής βιομηχανίας.

«Η Τουρκία έκανε σημαντικές ανακαλύψεις και κάναμε βήματα προς τα πίσω». είπε ο Δένδιας «Αυτό είναι απαράδεκτο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Δένδιας ανέφερε την Τουρκία

Στην τελευταία του δήλωση ο Δένδιας είπε ότι επιδιώκουν την κατασκευή νέων φρεγατών, μη επανδρωμένων πλοίων και υποβρυχίων στα ελληνικά ναυπηγεία.

3 32

Συμμετέχοντας σε ραδιοφωνική εκπομπή στη χώρα του, ο Δένδιας είπε: «Το κοινό ανησυχεί. Ακούει μερικά από τα οχήματα που κατασκευάζει αυτή τη στιγμή η Τουρκία και ανησυχεί για τις φρεγάτες μας».

Μάλιστα προέβη σε δηλώσεις όπως αυτή:

«Θέλουμε να κάνουμε τη δική μας παραγωγή»

Ο Δένδιας δήλωσε ότι θα δώσουν προτεραιότητα στην κοινή παραγωγή, αλλά, και τη δική τους παραγωγή και πρόσθεσε:

Δεν θέλουμε να είμαστε απλώς αγοραστές και καταναλωτές οπλικών συστημάτων. Θέλουμε να συμμετέχουμε στην παραγωγή ή να κάνουμε τη δική μας παραγωγή.

Μιλώντας για φρεγάτες κλάσης ΜΕΚΟ, ο Δένδιας είπε τα εξής αναφερόμενος στις κατασκευαστικές δραστηριότητες στα ελληνικά ναυπηγεία:

Δεν μιλάμε για αύριο. Μιλάμε για τα επόμενα χρόνια, μιλάμε για τις επόμενες γενιές”.

Το πλοίο νέας γενιάς είναι ένα πλοίο που πρέπει να μπει στον σχεδιασμό της Ελλάδας. Δεν πρέπει να περιοριζόμαστε σε αυτό που κάνει κάποιος άλλος.

Η Αθήνα επιδιώκει την ‘μη επανδρωμένη’ τεχνολογία

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Δένδιας επεσήμανε την ύπαρξη αυτόνομα κινούμενων πλοίων (μη επανδρωμένων) και είπε:

Αυτόνομη κίνηση στη θάλασσα, αυτόνομη κίνηση κάτω από τη θάλασσα… Τελικά, πρέπει να συμμετέχουμε σε αυτές τις τεχνολογίες.

Θα επανεξετάσουν τη χρηστικότητα των φρεγατών

Σε προηγούμενη δήλωσή του, ο Δένδιας τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η διαθεσιμότητα φρεγατών που ανήκουν στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και σημείωσε ότι δεν είναι μόνο σημαντικό να βγουν οι φρεγάτες στη θάλασσα, αλλά και όλα τα συστήματά τους να είναι σε κατάσταση λειτουργίας.

Υπενθυμίζοντας ότι ορισμένες φρεγάτες κλάσης ΜΕΚΟ πρέπει να εκσυγχρονιστούν, ο Δένδιας επεσήμανε τη σημασία του ελληνικού στόλου να φτάσει στα επίπεδα πριν την οικονομική κρίση.

Ensonhaber

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ