Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι Χούτι επιβεβαιώνουν ότι χτύπησαν πλοίο ελληνικής ιδιοκτησίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι «Χούτι» στοχοποιούν νέο πλοίο… και επιβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν – παρά την αμερικανική επιθετικότητα, γράφει τα αραβικό δημοσίευμα

Τα media  των Χούτι ανακοίνωσαν το βράδυ της Τρίτης ότι χτύπησαν ένα νέο πλοίο από το  οποίο το πλήρωμά του απέρριψε προειδοποιητικές κλήσεις, συμπεριλαμβανομένων μηνυμάτων ότι θα επιτεθούν.

Η ομάδα Ανσάρ Αλλάχ «Χούτι»  ανέφερε ότι το πλοίο που χτυπήθηκε κατευθύνονταν προς τα ισραηλινά λιμάνια.

Ο εκπρόσωπος της ομάδας, Γιαχούα Σαρέε, δήλωσε: «Οι ναυτικές δυνάμεις της Υεμένης στόχευσαν το πλοίο «Zografia», που κατευθυνόταν προς τα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης, με έναν αριθμό κατάλληλων ναυτικών πυραύλων και το χτύπημα ήταν άμεσο».

3 25

Φωτό από την «United Kingdom Maritime Trade Operations»- Από τα 24 μέλη του πληρώματος δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.

Πρόσθεσε, «Η επιχείρηση στόχευσης ήρθε αφού το πλήρωμα του πλοίου απέρριψε προειδοποιητικές κλήσεις, συμπεριλαμβανομένων προειδοποιητικών μηνυμάτων για επίθεση».

Συνέχισε: «Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν την απόφαση για την αποτροπή της ισραηλινής ναυσιπλοΐας ή εκείνων που συνδέονται με τον ισραηλινό εχθρό στο Κόκκινο και Αραβικό Μπαχρέιν μέχρι να σταματήσει η επιθετικότητα και να αρθεί η πολιορκία του ακλόνητου παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας».

Σε πείσμα της αμερικανο-βρετανικής επίθεσης κατά της Υεμένης, ο Σαρέε είπε: «Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης συνεχίζουν να λαμβάνουν όλα τα αμυντικά και επιθετικά μέτρα στο πλαίσιο του δικαιώματος της νόμιμης υπεράσπισης της αγαπημένης Υεμένης και σε επιβεβαίωση της συνέχισης της πρακτικής αλληλεγγύης με τον καταπιεσμένο παλαιστινιακό λαό.»

1 178

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ