Προσπαθουν να φορτώσουν στον νεκρό μηχανοδηγό το δυστύχημα των Τεμπών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη συνεδρίαση της Εξεταστικής για τα Τέμπη η ΝΔ επικαλέστηκε έγγραφο που διέρρευσε όλως τυχαίως χθες σε φιλοκυβερνητικό site, σύμφωνα με το οποίο ο μηχανοδηγός το 2017 είχε πάθει εγκεφαλικό.

Μάλιστα διέρρευσε σχετικό έγγραφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών ότι διεκομίσθη στο νοσοκομείο με «αιμορραγία εγκεφάλου» και «ρήξη ανευρύσματος της βασικής αρτηρίας» (δηλαδή εγκεφαλικό) και ότι νοσηλεύθηκε για 10 μέρες.

Βασιζόμενος στο έγγραφο ο εισηγητής της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης αμφισβήτησε την ικανότητα του μηχανοδηγού (που υπενθυμίζουμε, εξαϋλώθηκε στα Τέμπη…) να εργάζεται!

Όμως η πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων Ιωάννα Τσιαπαρίκου κατέθεσε στην Εξεταστική το ιατρικό πιστοποιητικό ικανότητας του μηχανοδηγού, το οποίο ανανεωνόταν κάθε χρόνο!

Το πιστοποιητικό υπογραφόταν ύστερα από σωρεία εξετάσεων σε γιατρούς και τελικά το ενέκρινε παθολόγος, ο οποίος έστελνε σε κλειστό φάκελο την γνωμάτευσή του.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων είναι εκ του νόμου επιφορτισμένη με την τήρηση του Εθνικού Μητρώου Αδειών Μηχανοδηγού, είναι δηλαδή υποχρεωμένη να ελέγχει τους ιατρικούς φακέλους των μηχανοδηγών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ