Σαρώνει η κακοκαιρία στην Ηλεία: Η θάλασσα «καταπίνει» την στεριά στη Σπιάτζα – Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» στην Αλφειού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκετά είναι τα προβλήματα και οι ζημιές που έχει δημιουργήσει τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία σε διάφορα σημεία της Ηλείας.

Ο νοτιάς που επικρατεί είναι η αιτία για ζημιές όπως η πτώση δέντρων, πινακίδων, ενώ σε αρκετές περιοχές υπάρχει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση…

Στην παραθαλάσσια περιοχή της Σπιάτζας -και όχι μόνο- η ορμή των κυμάτων είναι τεράστια με αποτέλεσμα η θάλασσα να «ροκανίζει» ακόμα περισσότερο τη στεριά… χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που αναρτήθηκε το πρωί της Κυριακής (Κώστας Σινόπουλος στην Φωτογραφική Ομάδα Ηλείας), η οποία αποτυπώνει την ένταση του φαινομένου…

%CE%A3%CE%A0%CE%99%CE%91%CE%A4%CE%96%CE%91 2n

Ζημιές στην οδό Αλφειού το βράδυ του Σαββάτου (06/01)

Σημαντικές ζημιές καταγράφηκαν το βράδυ του Σαββάτου (06/01), επί της οδού Αλφειού στην ανατολική πλευρά της πόλης (200 μέτρα πριν τις Εργατικές κατοικίες), ύστερα από ανεμοστρόβιλο που πέρασε περίπου  στις 9:30μμ.

Μεγάλες ζημιές υπέστη κτηνοτροφική μονάδα κοντά στην περιοχή “Κεραία” ενώ επί της Αλφειού μια διαφημιστική πινακίδα έπεσε στο οδόστρωμα και ένα φορτηγό βρέθηκε… αναποδογυρισμένο, ενώ τζαμαρία επιχείρησης δεν άντεξε την σφοδρότητα των ανέμων και κατέρρευσε. Αρκετά ήταν τα σπίτια στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης που δεν είχαν ρεύμα αφού σημειώθηκε βλάβη σε κολώνα της ΔΕΗ…

n3 n
n2 n
n1 n

Ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι ο ανεμοστρόβιλος “χτύπησε” την ανατολική πλευρά της πόλης, προκαλώντας ζημιές σε επιχειρήσεις και σπίτια, καθώς έσπασαν υαλοπίνακες, ξηλώθηκαν στέγες και τέντες, ενώ αποκολλήθηκαν ακόμη και ηλιακοί θερμοσίφωνες.

Πάτρα: Διακοπές ρεύματος, έπεσαν δέντρα

Κανονικά διεξάγεται πλέον, σύμφωνα με την αστυνομία, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων την γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, καθώς ήρθη ο αποκλεισμός της κίνησης δικύκλων και φορτηγών, που είχε τεθεί σε ισχύ από το βράδυ του Σαββάτου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με το news247.gr.

Το βράδυ του Σαββάτου, με ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις εκδηλώθηκε το κύμα κακοκαιρίας στην Αχαΐα και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, ενώ λόγω των ανέμων, έχουν σημειωθεί πτώσεις δέντρων σε σημεία της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου.

Κατά τους αριθμούς της πυροσβεστικής, το κέντρο επιχειρήσεων δέχθηκε συνολικά 82 κλήσεις. Κατά την ίδια πηγή, πυροσβέστες προχώρησαν σε 41 κοπές δέντρων και πέντε αφαιρέσεις αντικειμένων.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως σε 24ωρη επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα τέθηκε από το Σάββατο (06/01) έως και αύριο Κυριακή (07/01), η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πατρέων.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων και την έκδοση ειδοποίησης από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για επικράτηση έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και ισχυρούς ανέμους.

“Ήχησε” 112 σε πολλές περιοχές

Νωρίτερα το Σάββατο (06/01), προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 έλαβαν στα κινητά τους οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα φέρει η επερχόμενη κακοκαιρία. Πιο συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Ηπείρου, Αιτωλοακαρνανίας, νησιών του Ιονίου, Ηλείας και Αχαΐας,

«Προειδοποιητικό μήνυμα για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 06/01/2024 ως απόγευμα Κυριακής 07/01/2024 στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

iliaenimerosi.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ