Επαμεινώνδας Κωστέας: είναι ήρωας ο πατέρας μου λέει ο 12χρονος γιος του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανείπωτος ο θρήνος για τους γονείς του, που συγκλόνισαν με τα όσα είπαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Η μητέρα του επισμηναγού είπε πως το παιδί της θυσιάστηκε, για να μη χάσουν τη ζωή τους αθώοι άνθρωποι: «Ο γιος μου θυσιάστηκε. Θα έπεφτε με το αεροπλάνο σε κατοικημένη περιοχή και θα σκότωνε κόσμο και το πήρε πάνω του. Για αυτό είμαι περήφανη. Αλλά έχω τον καημό, γιατί έφυγε το παιδί μου.

Πάντα φοβόμουν, μην συμβεί τίποτα, αλλά ο γιος μου μού έλεγε “μάνα μη φοβάσαι”. Ας είμαι η τελευταία μάνα που κλαίει το παιδί της».

Μάλιστα σύμφωνα με την μητέρα του επισμηναγού, ραγίζουν καρδιές όσα είπε ο 12χρονος γιος του Θανάσης, που ήταν μάρτυρας στον χαμό του πατέρα του. «Τον θαύμαζα, τον αγαπάω, είναι ήρωας ο πατέρας μου και πάντα θα τον αγαπάω και θα κάνω τα πάντα για να τον ευχαριστώ από εκεί που είναι».
Τραγική φιγούρα και ο πατέρας του άτυχου επισμηναγού: «Ο γιος μου ήταν ο ήλιος μου, το φεγγάρι μου. Όμως και τα δύο βασίλεψαν το μεσημέρι εκείνης της Τετάρτης. Τότε βασίλεψα κι εγώ. Είμαι περήφανος για τον γιο μου. Έκανε τη δουλειά που αγαπούσε. Τον πρώτο καιρό μπορεί να φοβόμουν, ο ίδιος όμως ποτέ. Με εγκατέλειψε το αστέρι μου…».

Είναι τέτοιο όμως το μεγαλείο ψυχής και αυταπάρνησης, που δήλωσε πως, παρά την απώλεια του γιου του, δεν θα αποτρέψει τον εγγονό του να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του και να γίνει πιλότος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ