Πως ξεχωρίζουμε την απάτη όταν μας πουλάν φρισσα για σαρδέλα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξαναβάζω μιας και ρωτάει πολύ κόσμος πως ξεχωρίζουμε την απάτη όταν μας πουλάν φρισσα για σαρδέλα.

Προσοχή να μην σας εξαπατούν και σας πουλάν Φρίσσα η Σαρδελομάνα για Σαρδέλα με σκοπό το κέρδος.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν η δεν γνωρίζουν πως η Φρίσσα η αλλιώς Σαρδελομάνα είναι το ίδιο ψάρι με τη Σαρδέλα, αλλά αυτό δεν ισχύει. Είναι διαφορετικά ψάρια που όμως μοιάζουν στην όψη πάρα πολύ.

Έτσι κάποιοι στην πιάτσα της αγοράς μπορεί να σας πουλήσουν Φρίσσα η Σαρδελομάνα για Σαρδέλα γιατί υπάρχει διαφορά στην εμπορεύσιμη τιμή του κιλού.(και στη ποιότητα βέβαια για μένα και για πολύ κόσμο η σαρδέλα είναι ανώτερη ποιοτικά από τη φρίσσα)

-Η Φρίσσα η Σαρδελομάνα έχει εμπορεύσιμη τιμή 1,5 εως 2,5 ευρώ το κιλό

-Η Σαρδέλα έχει εμπορεύσιμη τιμή 3 εως 7 ευρώ το κιλό.

Όπως βλέπετε υπάρχει μια διαφορά περίπου 4 ευρώ το κιλό

Πάμε να δούμε κάποιες βασικές διαφορές ώστε να μην τη πατάμε.

-Φρίσσα η Σαρδελομάνα επιστημονική ονομασία Alosa fallax
-Σαρδέλα Ευρωπαϊκή επιστημονική ονομασία Sardina pilchardus

Διαφορές

1)Η Φρίσσα στη φωτογραφία 1 που βάζω έχει πλευρικά κατά μήκος του σώματος της μια κίτρινη γραμμη, ενώ η Σαρδέλα δεν έχει κίτρινη γραμμή φωτογραφία 2

IMG 7430

2)Η Φρίσσα έχει πιο στρογγυλή κοιλιά από τη Σαρδέλα

IMG 7429

3)Η Φρίσσα είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος από τη Σαρδέλα. Για αυτό αν βλέπετε ταμπελάκι με τη λέξη Σαρδέλα και ξεπερνάνε τα ψάρια τα 20 με 25 εκατοστά να προσέχετε.

4) Όταν τρεφόμαστε με Φρίσσα νιώθουμε να μας ενοχλούν τα κόκκαλα της μιας και έχει πάρα πολλά σε σχέση με τη Σαρδέλα.

Για μένα η Σαρδέλα είναι ανώτερη από τη Φρίσσα και σε γεύση και σε ποιότητα.

Πηγη: facebook.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ