Η Ουκρανία απείλησε να χτυπήσει ρωσικές πετρελαιοπηγές και αντλήσεις φυσικού αερίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας Χέρμαν Χαλουστσένκο  δήλωσε ότι εάν η Ρωσία εντείνει τις επιθέσεις της στα ουκρανικά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας κατά τους χειμερινούς μήνες, το Κίεβο μπορεί επίσης να επιτεθεί στη ρωσική ενεργειακή υποδομή.

Μιλώντας στο Politico κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ουκρανός υπουργός, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν η απάντηση της Ουκρανίας στις ρωσικές επιθέσεις θα περιελάμβανε επιθέσεις στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας, είπε: «Αυτό θα ήταν δίκαιο. Θα επιτεθούμε στις ενεργειακές υποδομές χρησιμοποιώντας την ίδια προσέγγιση όταν αντιδρούμε».

Σε αυτή την περίπτωση, ο υπουργός σχολίασε και την πιθανή αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και του πετρελαίου σε περίπτωση διακοπής του εφοδιασμού, δηλώνοντας ότι οι άλλες χώρες μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο από αλλού: «Δεν είναι δυνατόν να αγοράσετε καύσιμα μόνο από τη Ρωσία. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα το ξεπεράσει αυτό», είπε.

Ο Χαλουστσένκο δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν έχει χρόνο να αποκαταστήσει το ενεργειακό σύστημα μέχρι τον χειμώνα και είναι τώρα πιο ευάλωτη στις καιρικές συνθήκες από πέρυσι.

Στις 13 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η χώρα του προετοιμάζεται για μεγαλύτερες επιθέσεις στην ενεργειακή υποδομή του ρωσικού στρατού. Παραδέχτηκε επίσης ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα εξαπολύσουν «επιθέσεις αντιποίνων», γράφει το ρωσικό δημοσίευμα (RBK).

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ