Την… τιμητική της έχει η Ηλεία και ιδιαίτερα η κοινότητα της Αλφειούσας του δήμου Πύργου στο νέο ένθετο της εφημ. «Βήμα της Κυριακής»
Με 8 σελίδες αφιερωμένες στην μαυρομάτα (Κορινθιακή) σταφίδα (και τον τρύγο της), πρωτοκυκλοφόρησε σήμερα, Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, μαζί με την εφημ. «Βήμα της Κυριακής» το ένθετο περιοδικό μαγειρικής “Ελληνική Κουζίνα”.
“Πρωταγωνιστές” στις σελίδες του ρεπορτάζ είναι ο βιοκαλλιεργητής (και πρόεδρος του Συλλόγου των Βιοκαλλιεργητών Ηλείας), Ανδρέας Βαρώτσος και ο γιός του Κώστας. Οι δυο τους ξεναγούν την συντάκτρια στο κτήμα τους στην περιοχή της Αλφειούσας και μιλούν για τα μυστικά της μαυρομάτας σταφίδας…
Σημειώνεται πως η μαύρη κορινθιακή σταφίδα είναι μια από τις ποικιλίες σταφυλιού που ευδοκιμούσαν στην Πελοπόννησο και στα Επτάνησα ήδη από την αρχαιότητα. Μέσα από το οδοιπορικό στην Αλφειούσα, το “Ελληνική Κουζίνα” ανακαλύπτει περισσότερα για την ιστορία και τη σημασία της…
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: