21χρονη όμηρος της Χαμάς μιλωντας τηλεφωνικά στον πατέρα της απο το φεστιβάλ μουσικής: Μας σκοτώνει μπαμπά, μας σκοτώνει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σπαρακτικό τηλεφώνημα 21χρονης ομήρου της Χαμάς στον πατέρα της έρχεται στο φως της δημοσιότητας, δύο εβδομάδες μετά τη σφαγή στο αιματοβαμμένο Φεστιβάλ Ειρήνης στο Ισραήλ.

Η 21χρονη Maya και ο 18χρονος αδερφός της Itay βρίσκονταν στο μουσικό φεστιβάλ την ημέρα της επίθεσης της Χαμάς όπου δεκάδες νέοι σκοτώθηκαν και άλλοι απήχθησαν από την παλαιστινιακή παραστρατιωτική οργάνωση. Έκτοτε τα ίχνη τους αγνοουνται…

Ο πατέρας των δύο παιδιών, Ilan Regev, έδωσε στη δημοσιότητα την συγλονιστική τελευταία επικοινωνία που είχε με την κόρη του, την οποία μετέδωσε το CNN. «Μπαμπά με πυροβόλησαν, με πυροβόλησαν. Μας σκοτώνει μπαμπά, μας σκοτώνει» ακούγεται να λέει η 21χρονη Maya, με τον αδερφό της να της ζητά να του στείλει την τοποθεσία όπου βρίσκονταν.

«Μπαμπά σε αγαπώ. Είμαστε στο αυτοκίνητο, δεν μπορούμε να φύγουμε», λέει η νεαρή ισραηλινή στον πατέρα της, με τον ίδιο να ξεσπά σε λυγμούς. Από εκείνη την ημέρα οι γονείς τους δεν γνωρίζουν τι απέγιναν τα παιδιά τους, ωστόσο, όπως επισημαίνει η δημοσιογράφος του CNN, σκοπός του πατέρα τους ήταν να ακουστεί η φωνή της κόρης του. «Νόμιζα ότι ήταν νεκροί, και οι δύο ήταν νεκροί», λέει με τρεμάμενη ο Ilan Regev.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ