Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι ΗΠΑ στέλνουν 2 χιλιάδες επίλεκτους στρατιώτες για ενίσχυση του Ισραήλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αμερικανικός στρατός επέλεξε περίπου 2.000 στρατιώτες να προετοιμαστούν σε μια πιθανή ανάπτυξη για υποστήριξη του Ισραήλ, δήλωσαν αξιωματούχοι άμυνας των ΗΠΑ. Η στρατιωτική δύναμη είναι επιφορτισμένη με αποστολές όπως παροχή συμβουλών και ιατρικής υποστήριξης, είπαν οι αξιωματούχοι, και προέρχονται από όλες τις ένοπλες υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν προορίζονται να πολεμήσουν. Κανένα πεζικό σώμα δεν έχει τεθεί σε διαταγή προετοιμασίας για ανάπτυξη.

Τα μέλη της στρατιωτικής δύναμης βρίσκονται επί του παρόντος τόσο εντός της Μέσης Ανατολής όσο και εκτός, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

2 61

Δεν είναι σαφές υπό ποιες συνθήκες οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αναπτύξουν τα στρατεύματα ή πού, αλλά η απόφαση του Πενταγώνου σηματοδότησε ότι ετοιμάζεται να υποστηρίξει τον ισραηλινό στρατό σε περίπτωση που πραγματοποιήσει χερσαία εισβολή στη Γάζα.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο), αναφέρεται, ακόμη, ότι οι ΗΠΑ «έλαβαν μέτρα για να ενισχύσουν τη θέση του Υπουργείου Άμυνας στην περιοχή, προκειμένου να υποστηρίξουν τις περιφερειακές προσπάθειες αποτροπής» .

Επισημάνθηκε ότι ελήφθησαν μέτρα για την αύξηση των στόλων πολεμικών αεροσκαφών F-35, F-15, F-16 και A-10 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην περιοχή: «Οι ΗΠΑ έχουν τις δυνάμεις τους έτοιμες παγκοσμίως για να ενισχύσουν την παρουσία τους στην περιοχή, αν χρειαστεί», όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ